Antena Căutare

FOTO! Cristiano Ronaldo a castigat gheata de aur

Vineri dupa amiaza a avut loc la Madrid ceremonia prin care i s-a acordat lui Cristiano Ronaldo Gheata de Aur a Europei pentru cele 40 de goluri reusite sezonul trecut.

Portughezul a fost sustinut de fostii mari fotbalisti Eusebio si Di Stefano, din sala nelipsind presedintele Realului Florentino Perez si Zinedine Zidane.

"Acest premiu merge catre jucatorul care a adus cea mai mare bucurie fotbalului european: Cristiano Ronaldo", a fost prezentarea organizatorilor.

Alfredo Di Stefano a dorit sa spuna si el cateva cuvinte: "Jucatorii mari evolueaza bine in orice echipa. Ronaldo o face foarte bine la Madrid, suntem foarte bucurosi ca-l avem aici si speram sa continue asa. Felicitari pentru el si pentru familia sa". A urmat Eusebio: "Cristiano are 26 de ani, are mult timp inainte. Echipa mea din Spania este Real Madrid si cred ca mai poate castiga multe Baloane si Ghete de Aur. Sa speram ca va avea acest noroc".

Dupa discursurile de introducere a venit si randul ca cei doi sa ii inmaneze premiul lui Cristiano Ronaldo, iar acesta sa ia cuvantul.

Iata cele mai importante declaratii ale portughezului:

"E un premiu pe care vreau sa il impart cu toti colegii, antrenorii, familia, suporterii, presedintele... Toti au fost foarte importanti. Vreau sa castig totul cu Real Madrid, asa cum am facut cu Manchester United. Am incredere si cred ca putem face asta.

As schimba acest trofeu doar pentru Liga Campionilor sau pentru titlul de campion.

Voi fi sincer: nu ma gandesc sa iau premii individuale, pentru mine trofeele colective sunt cele mai importante.

La Madrid sunt linistit, nu ma preocupa rivalitatea cu Messi. Aceasta rivalitate nu inseamna nimic pentru mine. Sunt multi jucatori de mare valoare in Europa. Aici oamenii ma iubesc, eu ii iubesc pe ei si vreau sa castig trofee pentru a-i face fericiti.

Nu mi-am imaginat niciodata ca voi ajunge la cifrele la care am ajuns in doar doi ani si ceva jucand pentru Real.

Gheata de Aur este data pentru goluri, criteriile sunt clare, nu depinde de voturile nimanui. Balonul de Aur e ceva subiectiv, e vorba de pareri, voturi" a incheiat varful galactic facand aluzie la Messi.

In total, Ronaldo are 100 de goluri (sau 101 dupa unele calcule) pentru Real Madrid in 105 partide! Portughezul a semnat cu echipa merengue in vara lui 2009, la prezentarea sa stadionul Santiago Bernabeu fiind plin pana la refuz. Ronaldo a inscris unicul gol al finalei Cupei Spaniei din acest an, Real Madrid - Barcelona 1-0, care i-a adus primul trofeu cu echipa blanco. Jucatorul de 26 de ani mai are in palmares o Gheata de Aur, in 2007-2008 si un Balon de Aur, in 2008, printre alte zeci de trofee individuale.

Nu rata galeria foto de mai jos!

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Belgia si-a anuntat lotul pentru amicalul cu Romania. Hazard si Kompany nu lipsesc... Alexandru Tudor va arbitra CFR Cluj – Dinamo. Iata celelalte delegari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x