Antena Căutare

FOTO! FRF si UEFA au prezentat logo-ul si biletele finalei Europa League de la Bucuresti

Ultimul act al competitiei va avea loc pe 9 mai 2012 se va desfasura pe National Arena din Capitala.

La eveniment, primul din seria celor care vor prefata finala celei de-a doua competitii europene la nivel de club, au participat 80 de reprezentanti ai presei si peste 150 de invitati, printre care s-au numarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ambasadorul finalei, Miodrag Belodedici, presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Doina Melinte, presedintele FRF, Mircea Sandu, si fosti internationali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu si Dorinel Munteanu.

„Am dorit si doresc in continuare sa nu-i dezamagesc pe romani. Atat cat tine de noi vom face tot posibilul ca cei prezenti la finala sa se simta bine. Din punct de vedere organizatoric sunt o multime de lucruri de facut. Echipa de la Primarie se pregateste de un an de zile pentru evita orice incident de organizare. Receptia lucrarilor la stadion se va face dupa ce vor fi rezolvate o serie de probleme cum ar fi modificarile ce trebuie operate la scarile din incinta stadionului pentru a evita alunecarile sau caderile spectatorilor", a declarat Sorin Oprescu, edilul Bucurestiului adaugand ca, din luna februarie, nu se vor mai disputa activitati sportive pe National Arena, pentru mentinerea in stare buna a gazonului.

„Stadionul este gata, mai trebuie sa eliminam doua randuri, in zona de premiere, dar de acest lucru ne vom ocupa cand va fi cazul. De luni incep sa se vanda biletele, suntem in grafic pentru evenimentul de pe 9 mai, cand Bucurestiul va fi in prim-planul fotbalului european si mondial. Sper sa fie doua echipe mari in finala. As dori din tot sufletul sa vad o echipa romaneasca, dar e foarte greu. Manchester City, Valencia, Dortmund, Chelsea, Eindhoven sunt echipe destul de puternice care pot juca o finala aici", a precizat Mircea Sandu.

Fostul capitan al echipei nationale, Gheorghe Hagi, considera ca Romania merita sa organizeze un astfel de eveniment - „Avem un stadion superb. Este meritul celor care s-au luptat pentru organizarea acestui spectacol, e ceva fantastic, ceva unic" -, in timp ce antrenorul campioanei Otelul Galati, Dorinel Munteanu, spera ca totul va decurge fara probleme: „Ne face mare cinste acest eveniment, toti romanii merita pe deplin aceasta finala. Sper sa fie o reusita, sa intram si noi mai mult in Europa. Sper sa vina lumea la stadion, sa se umple".

Gheorghe Popescu a declarat ca asteapta o finala care sa se dispute intre doua dintre fostele sale echipe si a adaugat ca se asteapta ca acesta sa fie un pas spre urmatorul nivel: organizarea unui ultim act din Liga Campionilor.

„Mi-as dori o finala Eindhoven - Tottenham, echipe la care am jucat eu. E un avantaj extrem de important acest stadion nou, care ne-a oferit aceasta posibilitate de a organiza finala. Speram sa mergem mai departe, poate eventual organizarea unei finale de Liga Campionilor. Ar fi extraordinar ca aceasta finala sa fie un imbold si pentru copii, sa-si doreasca sa joace un astfel de meci", a spus Popescu.

Nu rata galeria foto de mai jos, preluata de pe Intact Images EPA

Sursa: antena3

Sportul - FC Vaslui 1-0 \ Repetitie ratata inainte de Lazio... Vezi cat de rau arata Octavian Bellu dupa operatie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x