Antena Căutare

FOTO. Povestea "omului fara frica". Felix Baumgartner si dragostea lui pentru sporturile extreme

Cand era mic, Felix nu putea sa treaca pe langa un copac, fara sa se suie pana in varful lui. "Vroiam sa ma urc in orice. Adoram sa ajung in varful cladirilor, copacilor, caselor, in fine. Mi-a placut sa privesc lumea de sus. Aerul este elementul meu. Vreau sa urc cat de mult pot". A tinut o lume intreaga cu sufletul la gura, insa barbatul, in varsta de 43 de ani, are in palmares peste 2000 de sarituri extreme. Iar misiunile lui nu se opresc aici.

Pana sa realizeze "saritura de la marginea atmosferei", putini erau cei care auzisera de Felix Baumgartner. Insa aceasta misiune extraordinara a reprezentat apogeul unei cariere demne de admirat. Mai exact, CV-ul lui ne prezinta 2,600 de sarituri extreme, care mai de care mai impresionante. Printre recordurile lui se numara saritura dintr-un avion, doar cu o pereche de aripi atasate pe spate, de pe statuia lui Iisus din Rio si de pe cladirea Taipei, din Taiwan.

Insa, pare-se, aceasta dragoste nu este genetica. Nimeni din familia lui nu are o pasiune pentru sporturi, si mai putin pentru cele extreme. S-a nascut in unul dintre cele mai frumoase orase din Alpi, Salzburg. Tatal sau, pe care il cheama tot Felix, a fost toata viata sa tamplar, iar mama sa, Eva, nu a facut niciodata sport, nici macar sa schieze in muntii din apropiere.

Cand Felix le-a spus ca vrea sa devina cascador, ei i-au spus sa isi ia "o slujba decenta". Insa el si-a urmat visul. S-a alaturat unui club de alpinisti din orasul sau natal, pe vremea cand nu avea decat 17 ani. Si-a petrecut cinci ani in armata Austriei, acolo unde a capatat cateva idei extraordinare, precum importanta unei forme fizice bune si a disciplinei psihice. In 1995, a facut primul sau salt spectaculos, de pe un pod din Vestul Virginiei, moment in care a fost sesizat de sponsorii Red Bull, care aveau sa il sustina in continuare in misiunile sale.

In ceea ce priveste viata amoroasa, Felix se pregateste sa faca... urmatorul salt. Acela de a se casatori cu logodnica lui, Nicole Oetl, fosta regina a frumusetii in Austria. Au planuit sa isi spuna DA in 2013, iar Felix a promis ca pana atunci va lua o pauza de la sporturile extreme.

Foto: Daily Mail

21.00, Antena 1, live VIDEO: Tamas, eroul nationalei! ''Este un exemplu de urmat!''... 21.00, Antena 1, live VIDEO: Meciul de foc prelungeste circulatia metroului cu o ora si restrictioneaza traficul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x