Antena Căutare

GALERIE FOTO! Romaniacs 2013, ziua 3: Sub semnul ploii

Graham Jarvis e la un pas de cel de al 4-lea titlu Red Bull Romaniacs. Britanicul de la Husaberg a fost cel mai rapid in cea de a 3-a zi de off-road a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, iar la finalul celor 155 de km care i-au adus pe rideri de la Petrosani la Sibiu si-a consolidat avansul pe care il are in clasamentul general. Astazi, in ultima zi de raliu, Jarvis a pornit primul pe traseu si, daca isi va pastra avansul, va deveni cvadruplu campion Red Bull Romaniacs. Ziua si Prologul  se anunta o zi in stilul extrem Romaniacs, unul dintre ”track mangeri” fiind ploaia, care face traseul si mai dificil. In clasele Expert, Mani Gyenes a cazut si si-a spart GPS-ul, speranta sa fiind sa-si pastreze a 2-a pozitie. Iar Dani Otil si coechipierul sau au sanse la podium, terminand a 3-a zi tot pe 2.

In ciuda dificultatii, traseul celei de-a 3-a zile a inclus peisaje unice in Parang, startul fiind intr-o locatie extrem de apreciata de rideri, chiar langa lacul Jiet. Acest lac aparut artificial in urma desfintarii carierei Petrila Sud le-a sugerat riderilor ca ziua va fi una rapida. Totusi, cum ne aflam la cel mai dificil raliu hard enduro din lume, fiecare dintre cele 6 clase a avut ingrediente care i-au readus pe riderii cu capul pe umeri. ”Plimbarea” s-a incheiat dupa service point si cum unii concurenti au avut ghinionul sa fie prinsi de ploaie au avut de infruntat un traseu mult ingreunat. Ploaia a transformat radacinile si pietrele in adevarate patinoare.

Dupa ce au trecut peste calea ferata de pe Valea Oltului, multi au crezut ca lucrurile dificile s-au incheiat, dar a urmat trecerea printr-un parau care se varsa in Olt chiar pe sub drumul european E81 si evident urcarea malului. Cum aderenta a fost o problema pentru multi, din pricina ierbii ude, mai putin de un sfert din rideri au izbutit sa ajunga la finis fara sa beneficieze de ajutorul spectatorilor. Au fost rideri care nu a ajuns in punctul de finis de la Raul Vadului in timpul maxim admis si au fost in pericol sa fie descalificati. Totusi, pe 6 iulie, editia a 10-a a Red Bull Romaniacs se incheie si li se va da o sansa tuturor sa isi depaseasca limitele pe ultimii zeci de kilometrii extremi din muntii Fagaras.

Jonny Walker a recuperat vineri din diferenta care il despartea de al 2-lea podium din cariera insa sambata va trebui sa forteze la fiecare pas pentru a dobandi locul 3 detinut de Andreas Lettenbichler. Britanicul a incheiat cei 155 de km cu al doilea timp parcurgand traseul in 6h05min06sec. Alfredo Gomez a incheiat penultima zi a Red Bull Romaniacs cu al 3-lea timp si ramane pe doi la general.

Vineri, Mani Gyenes a avut o zi dificila chinuindu-se mult sa se orienteze dupa benzi si ceilalti rideri avand in vedere ca de la jumatatea traseului a ramas fara GPS. La traversarea unui rau cu multa piatra, satmareanul aflat la doar 6 minute de primul loc inainte zilei nr 3, a cazut si GPS-ul a cedat in urma impactului cu pietrele. Acum ramane doar ca in ultimii 100 de km ai raliului sa lupte pentru mentinerea pozitiei a doua.

Iar DO:More Team, cu Dani Otil si Lucian Neaga, a fost a doua echipa care a ajuns la finisul de la Raul Vadului insa cei doi au fost aproape de epuizare dupa ce au tras de motociclete pe urcari care au devenit aproape impracticabile din cauza ploii. Inaintea ultimei zile din Red Bull Romaniacs 2013 cei doi se aflau pe locul doi la Expert Team, avand sansa sa incheie pe podium primul raliu la care concureaza impreuna. Dani mai are un podium la Hobby Team alaturi de Krisztian Nagy in 2011, iar Lucian Neaga este castigator al clasei Hobby Single in editia din 2010.

Ultima zi din raliu le-a rezervat riderilor de la clasa Pro un traseu de 120 km si un finis in care, dupa ce izbutesc sa faca urcarea de pe dealul Gusteritei, se vor amuza cu obstacolul extrem pregatit chiar inainte de arcul care marcheaza finalul raliului. Vor avea de trecut printr-un mic lac artificial a carui lungime de 20 de metri reprezinta punctual de atractie. Chiar daca are doar un metru adancime, obstacolul acvatic este o mica capcana. Doar cu motocicleta la viteza potrivita vor putea parcurge acest lac fara sa le intre apa in motor.

Foto: Red Bull

Dani Otil vorbeste despre aventura sa la Romaniacs 2013... Dani Otil a terminat pe locul doi cel mai dur concurs enduro din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x