Antena Căutare

Halep, un FENOMEN în presa internaţională: "Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva!”

Performanţa Simonei Halep de la Roland Garros a impresionat întreaga lume! Presa străină o laudă pe tenismena din România care „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”.

Halep, un FENOMEN în presa internaţională: "Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva!”
| Hepta

Performanţa Simonei Halep de la Roland Garros a impresionat întreaga lume! Presa străină o laudă pe tenismena din România care „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”.

Imediat după victoria din meciul cu nemţoaica Andrea Petkovici, site-ul oficial al turneului de la Roland Garros notează că Halep „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”. "Românca, numărul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafaţă, ceea ce se vede şi din faptul că a câştigat şase titluri pe trei suprafeţe diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare în 2008, stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stăpâneşte şi arta deplasării şi are o lovitură excelentă. Rezultatul: 4-1 în 15 minute", precizează rolandgarros.com.

Agenţia France Press laudă, de asemenea, jocul româncei: "Simona Halep este copleşitoare. Nu a pierdut nici un set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat - poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici".

Cotidianul L'Equipe a scris: "Constanţa este răsplătită. Simona Halep nu are cea mai puternică lovitură. Simona Halep nu are cea mai bună mână din circuit. Simona Halep nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic. Dar Simona Halep a făcut totul corect. În ciuda înălţimii sale, 1,68 metri, ea poate lovi bine. Are picioare foarte dinamice, acoperă terenul perfect. Şi cel mai important, ea profită la perfecţiune de greşelile adversarelor. În setul doi, Petkovici s-a desprins la 4-1. Românca a lăsat furtuna să treacă, jucând în continuare de pe linia de fund. Chiar dacă a avut suişuri şi coborâşuri, ea nu şi-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea înapoi, a profitat de cea mai mică ocazie, în special cu lovituri de dreapta şi căutând unghiuri. O perfecţiune. Ea a împins meciul în tie-break, unde constanţa sa a fost încă o dată răsplătită, desprinzându-se rapid la 4-1. A gestionat situaţia fără să tremure. Simona nu a fost cea mai strălucitoare pe teren, dar succesul este asigurat. Sâmbătă va juca prima sa finală împotriva Mariei Şarapova. O încercare de a o egala pe Virginia Ruzici, managerul său, campioană în 1978".

Cotidianul german Bild notează: "Andrea Petkovici este eliminată din semifinalele de la Roland Garros. Românca a jucat un tenis extraordinar, alergând-o pe Petkovici, în special în primul set. Mâinile lui Petkovici au tremurat în primul set al primei sale semifinale de Grand Slam. «Petko» a fost nervoasă şi a făcut greşeli minore. Foarte repede a ajuns la 1-4. După 28 de minute primul set s-a terminat. Frustrată, Petkovici şi-a aruncat racheta din cauza puternice românce care nu i-a dat nicio şansă. În setul doi meciul a devenit interesant, Petkovici a făcut 3-1, dar meciul a ajuns în tie-break şi românca se impune după o oră şi 29 de minute".

Postul britanic BBC menţionează că "Halep şi-a continuat forma imensă impresionantă, ajungând în prima sa finală majoră fără a ceda vreun set. Tânăra de 22 de ani a câştigat şapte titluri WTA de când a pierdut în primul tur anul trecut la Roland Garros, când se afla pe locul 57".

Jucătoarea Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA). Ea a devenit prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Victoria obţinută ieri o va propulsa pe tenismenă pe locul 3 în clasamentul WTA.

Halep va juca sâmbătă cu rusoaica Maria Şarapova.

Simona Halep a făcut, într-o săptămână, ce n-a reuşit Putin într-o viaţă! CELE MAI TARI GLUME despre calificarea românce... Simona Halep are succesul în sânge: Iată ce spun astrele despre tenismena care a scris istorie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x