Antena Căutare

Hard-enduro: Romaniacii isi tureaza motoarele

Peste 200 de rideri din 34 de tari, printre care profesionisti cu nume sonore, precum Graham Jarvis sau Chris Birch, dar si colegul nostru Dani Otil (Neata' cu Razvan si Dani), care anul trecut a urcat pe podium la clasa "Hobby Team", iar acum debuteaza la "Expert Team", iau startul, miercuri, din centrul Sibiului, in cea de-a 9-a editie a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

60 de tone de piatra, 300 de busteni, 50 de tone de nisip, un container, masini, blocuri de beton, toate s-au transformat in obstacole pe traseul Prologului Red Bull Romaniacs 2012, "etapa" de start in raliu. Iar numai zece oameni, toti membri ai clubului Crazy Bike Sibiu, au facut, in mai putin de 24 de ore, ca B-dul Coposu din centru Sibiului sa se transforme intr-un adevarat traseu de enduro extrem. Bineinteles, totul sub atenta supraveghere a designer-ului Andy Fazekas, omul care de 8 ani concepe show-ul ce a adus enduro-ul extrem la Sibiu.

In 2011, Graham Jarvis a castigat Prologul si porneste favorit si anul acesta. Chris Birch, Andreas Lettenbichler si britanicul de doar 21 de ani, Jonny Walker, sunt si ei candidati la prima pozitie a podiumului, toti avand in spate experienta acumulata in anii de trial. Iar Mani Gyenes, Ioan Tara, Ervin Kovacks si Paul Fratila sunt romanii care vor infrunta anul acesta traseul celei mai grele clase de la Red Bull Romaniacs (Pro).

La clasa "Expert Team", doua echipe din Romania se vor afla in lupta pentru podium. Cristi Babes si Radu Calin sunt ocupantii locului trei din 2011, in timp ce Dani Otil si Krisztian Nagy au dovedit anul trecut ca pot termina pe podium. Chiar daca s-au clasat pe trei la "Hobby Team" si anul acesta debuteaza la "Expert Team" evolutia din ultima perioada ii pozitioneaza in lupta pentru podium.

Dupa Prolog urmeaza patru zile in padure, concurentii urmand sa parcurga in medie intre 100 si 190 km/zi in muntii Cindrel, Lotrioara si Fagaras.

A murit Teofilo Stevenson, cel mai mare pugilist amator din istorie!... I-au furat ceasul de 300.000 de euro lui Nadal si i l-au dat inapoi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x