Antena Căutare

Hochei pe gheata: Cehia, noua campioana mondiala (Cehia-Rusia: 2-1)

Echipa Cehiei a castigat, duminica seara, titlul de campioana mondiala la hochei pe gheata dupa o seceta de cinci ani. In finala disputata in Lanxess Arena din Koln in fata a 20.000 de spectatori, echipa antrenata de Vladimir Ruzicka a invins cu scorul de 2-1 formatia Rusiei, campioana ultimelor doua editii.

Aflati la cel de-al saselea titlu mondial din istorie, dupa cele din 1996, 1999, 2000, 2001 si 2005, si la prima medalie dupa cea de argint din 2006, cehii au pus capat unei serii incredibile de 27 de victorii consecutive ale rusilor la Campionatul Mondial.

Performanta obtinuta de hocheistii cehi este cu atat mai neasteptata cu cat, in fazele preliminare ale competitiei, pierdusera in fata unor echipe mult mai slab cotate precum Norvegia si Elvetia. "Nu imi vine sa cred ca suntem campioni mondiali! Am facut un meci mare si am obtinut o mare victorie. Suntem cu totii foarte fericiti", a declarat dupa finala Lukas Kaspar.

Aceasta finala mondiala a fost, probabil, ultima aparitie internationala pentru doi dintre cei mai mari hocheisti din istorie, cehul Jaromir Jagr (38 de ani) si rusul Serghei Fedorov (40 de ani).

Medalia de bronz a fost castigata de nationala Suediei, care a invins in finala mica reprezentativa tarii gazda, Germania, cu scorul de 3-1.

Cehia va incerca sa-si apere titlul in aprilie anul viitor, cand Campionatul Mondial va fi gazduit de Slovacia.

Sursa: www.jurnalul.ro

Foto: USA Today

Helder da Silva, imprumutat pentru un sezon la Dinamo... VIDEO Razvan Lucescu: "Obiectivul meu este calificarea la Euro si voi reusi asta!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x