Antena Căutare

Hocheistii romani au cantat imnul Ungariei. Dovada vine de pe facebook

Scene incredibile la meciul dintre Romania si Ungaria de vineri seara, la hochei pe gheata, incheiat cu scorul de 4-1 pentru nationala noastra. Tricolorii au cantat imnul vecinilor de la vest.

UPDATE: In ciuda faptului ca Federatia Romana de Hochei pe Gheata a infirmat informatia ca jucatorii romani prezenti la meciul de hochei disputat la Miercurea-Ciuc ar fi cantat imnul Ungariei, site-ul libertatea.ro a oferit marturia unuia dintre protagonisti. Pe Facebook, Peter Levente recunoaste ca ar fi intonat imnul tarii vecine si ar fi tacut atunci cand era cantat imnul Romaniei.

Iata dialogul tradus de cei de la libertatea.ro:
G. C: latode mekkora cirkuszt csinaltak a barmok, hogy enekelted a himnuszt. amugy jol tetted Levi. ja es grat
LEVENTE PETER: Köszi :-)
G.C. sok sikert holnap
T.M.: Fel a fejjel Levente.
G.C.: nagyon jol tette Levi, hogy enekelte, hisz o nem roman

G.C: "Vezi ce scandal au facut idiotii ca ai cantat imnul, dar ai facut bine, Levi. Felicitari!"
LEVENTE PETER: Multumesc!
G.C. Mult succes maine!
T.M. Capul sus, Levente!
G.C. Foarte bine a facut Levi ca a cantat, ca el nu-i roman!

Pe patinoarul din Miercurea-Ciuc, in momentul in care s-a auzit imnul "Desteapta-te romane", s-a lasat tacerea. Nici un jucator al nationalei nu a cantat, dar nu acelasi lucru s-a petrecut cand s-a intonat imnul Ungariei. Jucatorii nationale noastre au cantat chiar mai cu foc decat oaspetii, informeaza Libertatea.

Romania are 24 de jucatori de etnie maghiara din lotul de 26, iar ceilalti doi sunt Adrian Catrinoi si ucraineanul naturalizat, Evgheni Pisarenko. Cei mai vocali au fost Peter Levente si Zsombor Antal, la fel ca si oficiali ai Federatiei Romane, care sunt si ei de etnie maghiara.

Mai mult, dupa cele doua imnuri, ca si la final, ambele echipe, alaturi de cei 1.500 de spectatori, au cantat imnul Tinutului Secuiesc, desi acesta nu se canta de obicei la intalnirile oficiale.

FRHG neaga informatia
Presedintele FRHG a negat faptul ca hocheistii romani ar fi cantat imnul Ungariei: "Federatia Romana de Hochei pe Gheata considera nefondate si nemeritate atacurile mediatice la adresa jucatorilor din lotul national de seniori. Consideram ca problema imnului national de la meciul cu Ungaria este una falsa si lipsita de orice legatura cu realitatea.", a spus Tanczos Barna, presedintele FRHG.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Campioana a incheiat anul si a inceput petrecerea!... Razvan Lucescu: "Adrian Porumboiu este dezgustator"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x