Căutare Live

Încă un premiu pentru David Popovici. Ce titlu a câștigat în urma Campionatelor Europene de Nataţie de la Roma

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv la probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, în urma performanțelor sale din cele două curse la care a participat.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv la probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

Profimedia

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a anunțat că David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma clasamentului care a fost realizat pe baza unui punctaj obținut.

La masculin, David Popovici a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46.86 s – nou record mondial de seniori) şi a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

Citește și: Ce hobby-uri are David Popovici și cum se va pregăti pentru examenul de Bacalaureat. „Racheta” intră de la toamnă în clasa a 12- a

David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine

„David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine! Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022.

Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă! Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin.Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție”, potrivit FRNPM.

David Popovici a obținut 2 medalii de aur la Campionatele Europene de natație de la Roma

David Popovici a reușit o nouă performanță fabuloasă și a obținut aurul european și în proba de 200 de metri liber. După ce a devenit cel mai rapid întotător din lume la 100 de metri, românul a fost extrem de aproape de cel mai bun timp al legendarului Michael Phelps.

Cu toate acestea, el a doborât recordul la juniori cu timpul scos și se situează pe locul 3 al celor mai rapizi înotători de la Campionatele Europene de Nataţie din toate timpurile.

„Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. 'Ah, încă o sutime', ăsta a fost primul gând”, a dezvăluit David Popovici.

„Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a adăugat sportivul român.

„Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a completat el.

Citește și: Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

Întrebat de reporterul televiziunii naționale dacă a luptat așa cum își propusese, David Popovici a avut un răspuns surpinzător.

„Da, m-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine", a recunoscut cel mai bun înotător din lume.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Cincinnati. Vezi motivul neașteptat invocat de sportivă... Cine este Bianca Ghelber, sportiva care ne face mândri! A adus României primul aur la o competiţie europeană după 12 ani...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x