Antena Căutare

Ion Craciunescu: "Obiectivul meu e sa obtinem 86.000 de euro din drepturile TV"

Ion Craciunescu, noul presedinte al CCA, a vorbit astazi despre situatia arbitrilor romani.

"Am promisiune de la presedintele FRF ca bugetul CCA pentru anul viitor va fi 500.000 de euro. Unora li se pare mult, dar in acesti bani intra si 150.000 de la UEFA pe care ii poti folosi numai pentru anumite proiecte. Obiectivul meu e sa obtinem 86.000 de euro din drepturile TV", a spus Ion Craciunescu.

Acesta a discutat si despre problemele pe care CCA le intampina cu tinerii care se apuca de arbitraj: "Noi nu oferim nimic ca sa atragem tinerii spre arbitraj. La buget baremele sunt foarte mici si nici nu au asigurata protectie. Multi zic «lasa domne ca au bani», dar nu e chiar asa. Un arbitru trebuie sa fie ferit de orice tentatii.

Un arbitru de Liga 3 trebuie sa-si plateasca anual 450 de euro pentru echipament. Eu vreau sa aduc la 0 aceasta cheltuiala, am chiar alte idei. Nu trebuie sa ii privim ca pe niste hoti. Din 20 de milioane de oameni nu gasim 10 arbitri pe etapa? Pai, sa dam 15.000 pe meci pentru straini atunci"

...despre avantajele Scolii de Arbitraj: "Foarte multi tineri pot arbitra si pot fi educati de arbitraj, feriti de droguri. Trebuie sa facem niste eforturi. Eu nu pot sa vin cu bani de acasa. Sper sa gasesc un sponsor cu care sa iau treaba de la credibilitate 0"

...despre modalitatea de plata a arbitrilor: "UEFA ne-ar putea sanctiona pentru ca in clipa de fata arbitrii de la noi incheie conventii civile cu cluburile pe care le arbitreaza. Practic, timp de doua ore devine angajatul echipelor, ceea ce nu e in regula. Nu zic ca e ilegal, dar nu se poate la nivelul acesta. Noi suntem in afara normalitatii."

VIDEO! La Bayern, jucatorii beau cot la cot cu antrenorul... Cristi Balaj va arbitra primul meci de pe Cluj Arena...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x