Antena Căutare

Iordanescu, peste Lucescu si Piturca in ierahia all-time a antrenorilor

Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului a dat publicitatii un clasament al celor mai buni antrenori din ultimii 13 ani.

Din acest clasament fac parte si trei tehnicieni romani: Anghel Iordanescu, Mircea Lucescu si Victor Piturca.

“Generalul” este cel mai bine pozitionat antrenor roman, ocupand locul 66, urmat de tehnicianul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu (locul 81) si Victor Piturca (locul 120 – ultima din clasament)

Anghel Iordanescu a acumulat 7 puncte, fostul selectioner aflandu-se la egalitate, printre altii, cu Morten Olsen (Danemarca), Roberto Mancini (Italia) si Srecko Katanec (Slovenia).

Mircea Lucescu se afla pe locul 76, cu sase puncte, la egalitate cu brazilienii Antonio Lopes dos Santos si Arthur Antunes Coimbra "Zico", cu francezul Bruno Metsu, cu olandezul Huub Stevens, cu camerunezul Jean-Paul Okono, cu argentinianul Nery Pumpido, cu norvegianul Nils Johan Semb si cu americanul Robert Bradley.

Ultimul roman din acest clasament este Victor Piturca, antrenor care ocupa pozitia 120, cu doar un singur punct acumulat. Fostul selectioner este la egalitate cu Cesare Maldini (Italia), Javier Irureta (Spania) si Alfio Basile (Argentina).

Pe prima pozitie in ierarhia celor mai bun antrenori ai ultimilor 13 ani se afla Sir Alex Ferguson, urmat de Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta).


Primele pozitii din ierahia celor mai buni antrenori (perioada 1996-2009):

1. Sir Alex Ferguson (Scotia) 87p

2-3. Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta) 58p

4. Guus Hiddink (Olanda) 51p

5. Jose Mourinho (Portugalia) 48p

6. Otmar Hitzfeld (Germania) 43p

7-8. Marcelo Bielsa (Argentina) si Sven Goran Eriksson (Suedia) 41p

9. Luiz Felipe Scolari (Brazilia) 38p

10. Frank Rijkaard (Olanda) 34p.
6 "extraterestrii" in Echipa Anului 2009 aleasa de UEFA... Steaua a mai ramas fara un capitan!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x