Antena Căutare

JO 2012: Echipajul de 8+1 rame femei a terminat pe locul patru. Prima Olimpiada cand ne intoarcem fara medalie la canotaj

Ultima sansa pentru Romania de a castiga o medalie a fost finala de 8+1, proba la care canotoarele noastre au adus trei medalii de aur, trei de argint si doua de bronz in noua editii ale Jocurilor Olimpice.

Echipajul Romaniei, format din Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Cristina Grigoras, Irina Dorneanu, Camelia Lupascu, Eniko Mironcic, Adelina Cojocaru, Ioana Rotaru si Teodora Gidoiu, s-a calificat in finala de la Eton Dorney dupa ce a concurat in cursa de recalificare, unde s-a clasat pe doi, in urma Olandei.

Olanda, de altfel, era principalul adversar al Romaniei pentru medalia de bronz, pentru primele doua locuri fiind favorite Statele Unite, campioanele din 2008, neinvinse din 2006 si vicecampioanele mondiale, Canada.

Asa cum era de asteptat, echipajul Statelor Unite a plecat puternic, cu barca olandezelor care tinea aproape. Canada era urmatoarea la primul punct intermediar de control, in timp ce Romania a trecut a cincea.

Strategia olandezelor de a sta aproape de americance s-a dovedit a fi castigatoare. In ciuda faptului ca echipajul Canadei a reusit sa refaca diferenta si sa treaca pe locul doi, Olanda se afla intre primele trei barci, la distanta suficient de mare de urmatroarele clasate.

Romania nu a reusit sa recupereze terenul pierdut in primii 1.500 de metri si nu a reusit decat clasarea pe locul patru, la patru secunde de medalia de bronz.

Statele Unite isi pastreaza titlul olimpic de la Beijing si la Jocurile Olimpice de la Londra, cu o cursa de 6:10,59, Canada face o cursa buna (6:12,06), dar insuficient pentru mai mult decat argint, iar Olanda (6:13,12) beneficiaza de o strategie excelenta pentru a urca pe ultima treapta a podiumului.

Sursa: Jo2012.antena3.ro

"Judoka" Putin merge la Jocurile Olimpice de la Londra... Tom Degetel la volei pe plaja...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x