Antena Căutare

JO Londra: "Aglomeratie" de sefi de stat si de guvern, la ceremonia de deschidere a Olimpiadei

Londra freamata cu 48 de ore inaintea startul oficial al Olimpiadei, programat vineri, 27 iulie. 120 de sefi de stat si de guvern vor asista la un spectacol grandios, ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar in 2009. Printre personalitatile asteptate la Londra, pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vara, se numara Regele din Swaziland, Angelina Jolie si Michelle Obama. Iar Romania ar putea fi reprezentata de premierul Victor Ponta, care, potrivit unor surse guvernamentale, va asista la deschiderea Jocurilor Olimpice si va fi primit, alaturi de alti sefi de stat si de guvern, de Regina Elizabeth a Marii Britanii la Palatul Buckingham pentru receptia oficiala.

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii insasi va deschide JO, dupa o receptie organizata la Buckingham, in onoarea conducatorilor straini prezenti la eveniment. Printul William, sotia sa Kate, printul Harry, printul Charles si Camilla vor fi, de asemenea, prezenti. Participarea familiei regale nu se va limita insa la ceremonia de deschidere. William, Kate si Harry, "ambasadori" ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel si Charles si Camilla.

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegatia tarii sale, in absenta probabila a presedintelui Barack Obama. Insa candidatul republican la presedintie, Mitt Romney, care face un turneu in strainatate, va fi si el prezent. Delegatia rusa va fi condusa de Dmitri Medvedev, dar Kremlinul a lasat sa se inteleaga ca presedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umari concursul de judo. Premierul francez Jean-Marc Ayrault va fi, de asemenea, prezent, in timp ce presedintele François Hollande se va intalni cu sportivii francezi la 30 iulie.

Legenda fotbalului britanic David Beckham va participa la ceremonia de deschidere, desi nu face parte din lotul Marii Britanii pentru turneul de fotbal de la JO. Beckham a contribuit la campania de candidatura a Londrei pentru organizarea JO si chiar a fost unul dintre purtatorii flacarii olimpice.

Insa personalitatile nu se vor afla doar pe stadion: la Londra vor fi organizate mai multe petreceri private, dintre care cea mai importanta poate fi considerata cea a cuplului Brad Pitt - Angelina Jolie, care va avea loc miercuri, la Victoria and Albert Museum, in beneficiul unei fundatii ce promoveaza pacea.

Fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare si, conform presei locale, printul William si sotia sa Kate vor fi prezenti la eveniment, la fel ca si Catherine Zeta Jones, Lewis Hamilton si fratii Vitali si Vladimir Klitschko.

Aurul olimpic, rasplatit regeste de Romania: 100.000 € medalia de aur... Wesley pleaca de la Vaslui la Al Hilal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x