Antena Căutare

Juristii FRF si LPF: "Mititelu a persiflat regulamentele. Daca nu era dezafiliata Craiova, tot fotbalul romanesc era sanctionat"

La Casa Fotbalului a avut o conferinta de presa in cadrul careia reprezentantii FRF si LPF au incercat sa lamureasca situatia clubului Universitatea Craiova.

"Sanctiunea aplicata clubului a survenit ca urmare a unor fapte neregulamentare comise de reprezentantii Universitatii Craiova, in speta domnul Adrian Mititelu. FRF este membru al FIFA si UEFA, respecta legea sportului si isi asuma anumite obligatii, FC Univesitatea Craiova, afiliindu-se, si-a insusit atat statutul Federatiei, precum si obligatiile aferente.

FRF a aprobat acest statut, care nu reprezinta decat expresia normelor forurilor europene. In litigiul dintre club si Victor Piturca, clubul avea posibilitatea sa atace decizia la TAS, asa cum si-a luat obligatia aderand la FRF. Nu a ales aceasta posibilitate. Clubul s-a aparat in fata instantelor FRF, a formulat cereri, recursuri, apoi au ales sa atace in instanta hotararile, prin incalcarea articolului 57. O alta sarcina care i se imputa clubului este nerespectarea , sanctionat cu interzicerea oricarei calitati in fotbalul romanesc. Clubul a persiflat regulamentele FRF. Astfel s-a constatat incalcarea statutului Federatiei", a spus Adrian Stingaciu, consilierul juridic al Federatiei Romane de Fotbal.

"Pe 15 martie 2011, Universitatea Craiova, prin domnul Adrian Mititelu, s-a reobligat sa respecte regulamentele interne, cat si externe. Domnul Mititelu a confirmat faptul ca pentru orice litigiu ce se va naste va respecta statutul FRF, regulamentele FIFA si UEFA. Nu a respectat aceste lucruri, a incercat sa creeze o falsa aparenta a nedreptatii comise asupra sa.

Domnul Mititelu a nesocotit statutele interne, cat si cele ale FIFA si UEFA. Toate comisiile interne i-au raspuns negativ domnului Mititelu, care nu a putut sa justifice managementul prost al clubului.

Opinia instantelor juridice din Romania in ceea ce inseamna accesarea instantelor comune: "recurgerea la instantele comune este interzisa cu exceptia litigiilor dintre cluburi si jucatori", astfel managementul domnului Mititelu a facut un prejudiciu, speram temporar, fotbalului din Craiova. FRF va invita orice participant sa adere in cadrul ei cu conditia respectarii regulamentelor. Sanctiunea este dura, dar corecta si legala. Daca Universitatea Craiova nu era dezafiliata, tot fotbalul romanesc era sanctionat", a spus Cristian Ene, avocatul FRF.

"Domnul Mititelu a folosit anumite inginerii prin care a prejudiciat clubul din Craiova. In anul 2002 s-a infiintat, perfect legal, clubul U Craiova. Aceasta societate si-a obtinut afilierea in cadrul FRF, era singura entitate indreptatita sa participe la competitia nationala, Liga 1. Dupa cum stiti, LPF este singura detinatoare a drepturilor de televiziune. Drepturile sunt gestionate de Liga, ulterior distribuindu-le cluburilor.

Ce a inteles domnul Mititelu: in 2006 a creat o alta societate, cu o denumire abreviata a clubului-mama. Prin aceasta societate incasa banii din drepturile TV. Nu exista nici un raport juridic cu FRF si LPF decat in ceea ce priveste societatea-mama. A emis acte intr-un mod fraudulos, acesta este domnul Adrian Mititelu, a ucis un mit", a spus Catalin Ciubota, avocatul LPF.

Conferinta a inceput cu un moment jenant, vicepresedintele Universitatii Craiova, Vlad Rosca, fiind rugat sa nu intervina in nici un fel. La conferinta au participat: Marian Stingaciu, consilier juridic al FRF, Cristian Ene, avocat LPF, Adalbert Kassai, secretar general al FRF, Valentin Alexandru, secretar general al LPF, Catalin Ciubota, avocat LPF si Claudiu Popa, consilier juridic LPF.

Spre finalul conferintei, in momentul in care Vlad Rosca s-a ridicat si a incercat sa obtina anumite explicatii din partea reprezentantilor FRF si LPF, a fost invitat sa paraseasca sala. Din cauza insistentelor sale, Kassai si Vali Alexandru au cerut interventia ofiterilor de securitate, insa in cele din urma vicepresedintele Craiovei a parasit de bunavoie sala.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Vlad Rosca: "FRF si LPF nu au acceptat dialogul pentru ca nu pot proba ca nu avem dreptate"... ​CM Gimnastica: Echipa masculina a Romaniei, calificata la JO de la Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x