Începând cu 1930, la fiecare patru ani, echipele naționale de fotbal s-au întâlnit în cadrul Cupei Mondiale, cu excepția perioadei celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru cei mai înfocați suporteri , uite câteva detalii importante despre acest eveniment sportiv.
În perioada 1930-1970 au avut loc primele nouă ediții ale întrecerii sportive, unde câștigătorii primeau trofeul numit Jules Rimet. Premiul a fost ascuns sub patul unui oficial FIFA și a supraviețuit celui de-al Doilea Razboi Mondial , fiind oferit definitiv echipei Braziliei pentru a treia victorie obținută în 1970.
Finala Cupei Mondiale din 1950 l-a îndemnat pe președintele FIFA să pregătească un discurs de felicitare în portugheză,însă Brazilia a pierdut în fața Uruguay-ului, scor 1-2.
Sistemul cartonașelor roșii și galbene a fost introdus pentru prima dată în 1970. Francezul Zinedine Zidane a fost cel mai penalizat jucator din istoria Cupei Mondiale, obținând patru cartonașe galbene și două roșii.
Grecia are cel mai lung imn național ce cuprinde 158 de versuri, în timp ce FIFA permite intonarea imnului pe parcursul a doar 90 de secunde.
Cele mai multe goluri înscrise de un singur jucător în timpul Cupei Mondiale aparțin francezului Just Fontaine . Recordul de 13 goluri nu a fost nici acum doborat, după 56 de ani.
Olanda este țara care a ajuns în cele mai multe finale ale Cupei Mondiale în anii 1974, 1978 și 2010.
Din 1970, Adidas este responsabil de design-ul mingii de fotbal a Cupei .Primul model de minge a fost numit Telstar, iar modelul deanul acesta se numește Brazuca.
35 de milioane de dolari va duce acasă echipa care va câștiga finala Cupei Mondiale anul acesta, Spania câștigând în 2010, 30 de milioane de dolari.
În istoria celor mai mari dezamăgiri din timpul Cupei Mondiale se remarcă două meciuri: SUA-Anglia 1950 (1-0) și înfrângerea Italiei în fața Coreei de Nord în 1966.
Sursa foto: Shutterstock.com