Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Maraton cu barca pe Dunare: Cei 75 de participanti, pe ultima suta de metri

Peste 90 de temerari au vaslit sute de ore, pe Dunare in jos. Este turneul international de caiac, canoe si canotaj, care se va incheia in Romania, la Sfantu Gheorghe. Oamenii apelor au ajuns la Braila, iar pana acum drumul lor a fost plin de aventuri. Dar si de capcane.

Aventura a inceput la sfarsitul lunii iunie, aproape de izvorul Dunarii, la Ingolstadt, in Bavaria. Si se va termina la Sfantul Gheorghe, dupa 75 de zile de spintecat valuri cu vasla. O cursa de aproape 2.000 de kilometri, cu un traseu prin 10 tari si 4 capitale europene. Pentru cei cinci banateni distractia a inceput la Calarasi.

Nu e prima data cand intra in cursa. Au mai fost si anul trecut. La fel, cei mai multi dintre concurenti. Merita efortul. Nu conteaza ca isi petrec noptile in corturi. Si ca mananca mai mult conserve. Ca sa participe la maratonul danubian, Guzi de la Fluviu si-a construit ambarcatiunea cu mana lui.

Turul international al Dunarii este cel mai lung si cel mai vechi turneu de caiac canoe si canotaj din lume. Iar anul acesta a ajuns la editia cu numarul 57.

Recomandari