Antena Căutare

Markus Bendler se impune in prima etapa a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata

Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata a debutat weekendul trecut, la Val Daone in mijlocul Alpilor italieni. Aceasta a fost prima din cele patru etape din calendarul competitional UIAA (Union Internationale des Associations d’Alpinisme – forul mondial care guverneaza aceste competitii).

Finala masculina la proba de dificultate a fost castigata de austriacul Markus Benlder. Markus este membru si concureaza sub culorile Clubului Alpin Roman inca de anul trecut, cand a castigat etapa din Busteni si titlul de vice-campion mondial. Nu am stiut ca am castigat ... Scopul meu a fost sa escaladez primul traseu pana la final, a declarat austriacul.

Romanul Bogdan Micu s-a clasat la mijlocul clasamentului si a marturisit: Am decis sa particip in acest an, alaturi de prietenul meu Mihai Sima, pentru a cunoaste nivelul concurentilor. La Daone am simtit lipsa de experienta. Desi eram inca pe traseu timpul s-a terminat. De asemenea am vazut cat de fragila si necinstita este gheata.

Urmatoarea etapa va fi weekendul acesta, in Elvetia, unde cei doi vor incerca sa-si imbunatateasca performanta. Ei sunt prima data intr-o competitie de nivel mondial si experienta acumulata ii va propulsa in viitor mai sus.

Orasul se pregateste intens pentru primirea a peste 60 de atleti internationali. Langa partia Kalinderu, unde va avea loc concursul, s-au demarat lucrarile de montare a instalatiei de refrigerare care va permite desfasurarea competitiei la temperaturi de pana la 10 grade Celsius.

Transmisia etapei din Elvetia o veti putea urmari pe internet, in direct (www.mountain-life.ch/iwc), la fel ca Finala din Busteni care va avea loc pe 5-8 februarie.



sursa:iwcbusteni.ro
Steven Gerrard a pledat nevinovat la acuzatiile de agresiune... Dublul Tecau/ Pavel, in optimile de la Australian Open ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x