Antena Căutare

Masuri severe contra huliganismului in Ligue 1!

Din cauza incidentelor repetate care s-au consumat de la debutul noului sezon de Ligue 1, Ministerul de Interne francez in colaborare cu Liga Profesionista de Fotbal (LFP) a anuntat miercuri, 23 septembrie, consolidarea legislatiei care vine sa pedepseasca situatiile de huliganism petrecute pe stadioanele din Franta.

Noul dispozitiv legislativ va implica o cooperare mai stransa intre cluburile de Ligue 1, administratia oraselor si serviciul de politie. Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat ca, "Grupurile cele mai violente opereaza in sistem cvasi-comando. Acesti paraziti nu ar trebui permisi pe stadioanele franceze, sunt determinat sa-i eradichez", declarand totodata ca noile masuri vor intra in vigoare dupa ce noul proiect va fi propus Parlamentului Francez "in cele mai mici detalii".
Astfel Guvernul ar putea solicita interzicerea folosirii fumigenelor si a altor materiale pirotehnice in timpul partidelor .

De la inceputul sezonului fotbalistic 2009-2010 Ligue 1, 84 de interpelari au fost anuntate de Ministerul de Interne, 53 de interdictii administrative si 125 interdictii judiciare pe stadioanele franceze, ultimele incidente desfasurate au avut loc in etapa a 6-a, la meciurile Nice-Monaco(1-3) unde suporterii au patruns pe teren si Grenoble-Rennes (0-4), disputa intrerupta pret de cateva minute datorita lansarii de fumigene pe gazon.

gsp.ro
"Timisoara e pamantul fagaduintei pentru noi!"... Nici de FIFA nu-i e frica!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x