Antena Căutare

Honduras versus El Salvador: meciul care a declanșat un război

Pe 27 iunie 1969 a avut loc meciul dintre Honduras și El Salvador. Ca urmare a acestui meci, țările au avut un conflict de patru zile care a costat mii de vieți și mii de persoane dispărute. Lupta este amintită ca Războiul din Fotbal.

Pe 27 iunie 1969 a avut loc meciul dintre Honduras și El Salvador. Ca urmare a acestui meci, țările au avut un conflict de patru zile care a costat mii de vieți și mii de persoane dispărute. Lupta este amintită ca Războiul din Fotbal.

Honduras versus El Salvador: meciul care a declanșat un război

Primul meci s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru gazde, după un meci foarte tensionat, cu unicul gol marcat în prelungiri. Eșecul a declanșat furia suporterilor salvadorieni, iar acest lucru a dus la lupte violente între suporterii celor două naționale.

Meciul retur care s-a jucat în El Salvador a fost și mai dificil de disputat. Problemele au început în momentul în care hotelul unde erau cazați jucătorii naționalei din Honduras a fost incendiat de către suporterii din El Salvador în noaptea de dinaintea meciului.

Honduras versus El Salvador: meciul care a declanșat un război

"Oamenii din străinătate au considerat meciul ca fiind scopul pentru care a început războiul. Războiul s-ar fi întâmplat cu sau fără acest scop.", a declarat un jucător.

Războiul a început după ce Forțele Aeriene Salvadoriene au bombardat localitățile Hondurasului de la graniță. În același timp, soldații au declanșat un atac pe drumul principal care leagă cele două națiuni. Honduras a replicat cu sprijin de armament din partea Nicaraguei, însă totul s-a terminat după 100 de ore de război. Cifrele au fost tulburătoare, 6.000 de oameni au fost uciși, 12.000 au fost răniți, iar 50.000 și-au pierdut casele.

Jordi Cardoner, vicepreşedinte FC Barcelona: Neymar vrea să revină la Barca... Simona Halep a fost eliminată de Angelique Kerber în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x