Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Acuzații dure! Meciurile de fotbal s-ar fi reluat pentru bani: "Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii...''

"Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii...", a afirmat medicul șef al FIFA, care critică reluarea celor mai importante competiții sportive.

Medic FIFA, acuzații despre pericolul la care sunt supuși fotbaliștii în pandemia de Covid-19

Profimedia Images

Belgianul Michel D'Hooghe, care observă cu circumspecţie reluarea Bundesligii, campionat ce va fi urmat de La Liga şi Serie A, spune că economia a luat locul sănătății.

"În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie... iar de multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii", a explicat medicul din oraşul Bruges, în vârstă de 74 de ani.

Medic FIFA: "Am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii"

"În viaţa mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului. În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viaţă sau de moarte... şi am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii. Trebuie însă să constat că nu este cazul...", a declarat D'Hooghe.

Acuzații dure! Meciurile de fotbal s-ar fi reluat pentru bani: "Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii...''

Michel D'Hooghe, medic FIFA; Foto: Profimedia

Fiecare federaţie naţională a luat măsurile sale, ţinând cont de presiunea UEFA şi a drepturilor TV.

"Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă încheind totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt însă singurul care gândeşte aşa. Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai... şi îi înţeleg. Evident că sper să mă înşel... dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui om, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo", a spus medicul.

Recomandari