Antena Căutare

MEGA-LOVITURĂ sau MEGA-ȚEAPĂ! Becali transferă din nou de la CFR! Ce s-a întâmplat cu toți jucătorii aduși de Steaua în ultimii 10 ani din Gruia

În ciuda faptului că se atacă frecvent an de an, uneori chiar sub limita decenței, FCSB și CFR Cluj fac afaceri aproape în fiecare sezon. Disperat să câștige titlul în Liga 1 după două sezoane de umilințe, Gigi Becali continuă să-și caute fotbaliști în Cluj.

În ciuda faptului că se atacă frecvent an de an, uneori chiar sub limita decenței, FCSB și CFR Cluj fac afaceri aproape în fiecare sezon. Disperat să câștige titlul în Liga 1 după două sezoane de umilințe, Gigi Becali continuă să-și caute fotbaliști în Cluj.

Vârful trupei lui Dan Petrescu, Bilel Omrani, e ultimul nume intrat pe lista bucureștenilor. În ciuda faptului că TOATE transferurile realizate pe această rută au eșuat lamentabil în ultimii ani, patronul FCSB persistă în a lua jucători de la trupa din Gruia.

Înainte de a-l lua pe Omrani, Becali ar trebui să facă o recapitulare a afacerilor dintre CFR Cluj şi Steaua/FCSB. Fără absolut nicio excepție, FCSB “s-a fript” de-a lungul ultimilor ani cu toţi jucătorii pe care i-a transferat de la echipa din Gruia.

În ultimul deceniu, între echipa clujeană și cea patronată de Gigi Becali s-au încheiat mai multe tranzacții în materie de transferuri, majoritatea dintre acestea fiind rentabile doar pentru formația din Gruia.

Primul jucator venit de la Cluj spre Bucureşti pentru a semna cu Steaua (la acea vreme) a fost Romeo Surdu. După un sezon de excepţie în tricoul CFR-ului la finalul stagiunii 2006-2007, cu 10 goluri în 29 de partide, Gigi Becali a fost convins să plătească 600.000 de euro pentru transferul său. Imediat, Surdu s-a transformat. El n-a mai fost la Steaua jucătorul de la CFR. A prins doar 12 meciuri în campionat şi n-a reuşit niciun gol, lucru care i-a determinat pe bucureşteni să-i dea drumul gratis, după doar un an în Ghencea.

Peste un sezon, Steaua dădea încă o lovitură în Liga 1. Cel puțin așa credeau oficialii din Ghencea. Unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului, Antonio Semedo, era luat de Gigi Becali pentru 1,2 milioane de Euro. Dacă la CFR portughezul a fost jucător de bază în echipa cu care clujenii au cucerit titlul în 2008, la Steaua, mijlocașul a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri. A jucat în Ghencea doar 30 de meciuri și a marcat 3 goluri, plecând apoi gratis la Unirea Urziceni.

În sezonul 2013-2014, Steaua a făcut încă o gafă impardonabilă în materie de transferuri. Tot de la CFR Cluj. Echipa lui Reghecampf de atunci l-a luat grecul Pantelis Kapetanos de la CFR pentru 200,000 de Euro. Atacantul plecase la Cluj tocmai de la Steaua, dar în calitate de jucător liber de contract. Noua aventură în Ghencea a însemnat însă doar opt meciuri şi trei goluri, iar grecul a fost lăsat să plece liber. Așadar, alți bani aruncați pe geam.

Peste două sezoane, în 2015, Steaua s-a ars triplu cu jucători de la CFR Cluj. ”Eroii” negativi: Cătălin Carp, Gregory Tade și Sulley Muniru. Dacă jucătorul din Republica Moldova, Carp, s-a dus liber de contract la Steaua, Tade și Muniru i-au costat pe bucureșteni aproape un milion de Euro. Tade venea în București pe cai mari, după 23 de goluri în 56 de meciuri și titlul de de golgheter în Liga 1. Odată ajuns la Steaua, francezul s-a metamorfozat. După doar 28 de partide și 5 goluri, Becali s-a convins de ”marfă” și l-a expediat pe jucător.

Sulley Muniru a avut o viață ceva mai lungă la FCSB, însă comportamentul l-a alungat de la echipă la finele sezonului trecut. În ceea ce-l privește pe Carp, acesta aproape că nu a contat la echipă, fiind doar la număr.

Nici sezonul 2016 nu a fost lipsit de erori ale steliștilor. De această dată, de la CFR Cluj a fost adus Antonio Jakolis. Considerat o variantă bună pentru flancul drept al mijlocului echipei, fostul jucător al CFR-ului nu a reuşit să se integreze prea bine. Cum Man e titularul indiscutabil pe acel post, iar soluţia de rezervă este Enache, oficialii vicecampioanei au considerat că este mai bine să îl lase pe fotbalist să plece. Antonio Jakolis a fost împrumutat de FCSB la Apollon Limassol, în Cipru.

Dacă tradiția se păstrează, următoarea țeapă dată de CFR Cluj celor de la FCSB ar trebui să se numească Bilel Omrani. Chiar ieri, Gigi Becali anunța că s-a înțeles cu Billel Omrani. Atacantul lui CFR va ajunge gratis la FCSB, în vara lui 2018.

”Eu m-am înțeles cu Omrani. Îl iau gratis. M-am înțeles cu impresarul. Vine băiatul și semnează contractul. Poate veni din vară”, a spus Becali. Partea bună e că ar fi o țeapă gratis. Cel puțin din punct de vedere al sumei de transfer!

foto:gsp.ro

Încă o trădare de proporții în Liga 1 ? Gigi Becali a anunțat transferul unui dinamovist: ”Vine la FCSB!”... Reduceri de Crăciun la FCSB! Gigi Becali a anunțat prețul lui Denis Alibec. Unde va ajunge ”jucătorul de 20 de milioane”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x