Antena Căutare

Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor, își spune povestea: ”Nimeni nu m-a îndemnat spre fotbal. Toți au vrut să fiu altceva!”

Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a reuşit să câştige de două ori Cupa Campionilor Europeni, cu două echipe diferite, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, și-a spus povestea începutului de carieră. Într-un interviu acordat emisiunii Star Matinal, ”Căprioara” a recunoscut că nimeni nu l-a îndemnat către fotbal.

”Pe mine nu m-a îndemnat nimeni către fotbal. Nici tata, nici bunicul. Voiau să fiu altceva...” își începe Belodedici interviu.

Belodedici povestește despre primii săi pași în fotbal: ”Am crescut departe, lângă Moldova Nouă”

”La 15 ani, când am terminat clasa a 8-a, m-am înscris la fotbal. Directorull școlii mă vedea că sunt talentat și îi spunea lui tata să mă ducă să mă înscrie la fotbal. M-am înscris eu. Nu a venit tata. Abia după ce m-am înscris la Steaua a venit la mine și m-a întrebat când vin acasă. Voia să mă aducă la Timișoara.”

Pentru Belodedici, la Steaua a urmat o perioadă în care a scris istorie. Cea mai frumoasă amintire e reprezentată de rezultatele obținute cu roș-albaștrii, Liga Campionilor și Supercupa Europei.

”Am venit la cea mai bună echipă din România și am făcut și performanță. Din 1982 până în 1988 am jucat la Steaua. Am amintiri foarte frumoase la Steaua. Rezultatele sunt cele mai frumoase amintiri.”

Miodrag Belodedici continuă să rămână singurul fotbalist român care a reuşit să câştige de două ori Cupa Campionilor Europeni, cu două echipe din Est.

”Din păcate, sunt singurul român cu două Cupe. Îl avem și pe Chivu, care are una, dar nu din Est, ci din Vest”., spune Belo.

Miodrag Belodedici este unul dintre cei mai titrați jucători români. Pe lângă cele 2 Cupe ale Campionilor Europeni (1986 cu Steaua şi 1991 cu Steaua Roşie Belgrad), Belo a mai câștigat o Supercupă a Europei (1987 cu Steaua), o Cupă Intercontinentală (1991 cu Steaua Roşie Belgrad), 6 titluri de campion al României (1985, 1986, 1987, 1988, 1989 şi 2001 cu Steaua), 3 titluri de campion al Iugoslaviei (1990, 1991 şi 1992 cu Steaua Roşie Belgrad), 3 Cupe ale României (1985, 1987 şi 1999 cu Steaua) și o Cupă a Iugoslaviei (1990)

ULTIMA ORĂ! Constantin Budescu, ca și vândut de Gigi Becali! Unde se transferă cel mai bun jucător al celor de la FCSB... Biletul Zilei de la Campionatul Mondial din Rusia! Cele 4 meciuri de azi ne aduc profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x