Antena Căutare

Motocicleta, casca si geaca lui Sabin "Race", puse la loc de cinste

Viata ca o cursa. Moartea, ca un trasnet, sub propria masina. Cursa s-a terminat prea repede pentru campionul Sabin Zabarcencu, care lasa in urma o sotie indurerata si doi copii. Cel mai mic dintre ei, un baiat, a implinit o luna chiar in ziua in care tatal sau a murit. Motocicleta lui este acum pusa la loc de cinste, in localul in care se intalnea cu prietenii lui.

O motocicleta, o geaca de piele si o casca. In spatele lor, portretul unui motociclist desavirsit. Este mostenirea trista lasata de Sabin, barbatul care a murit ieri, sub greutatea propriei masini, in timp ce o repara.

In fata localului unde obisnuia sa vina pe saua motocicletei, prietenii ii plang sfarsitul.

Sabin Cotizo Zabarcencu avea 39 de ani si viteza in sange. Si-a turat motorul, atat pe strada, cat si in competitiile oficiale, pe munti, prin noroi si prin apa.

In 2004, a schimbat caldaramul romanesc pe soseaua americana. Doi ani la rand, a concurat in Statele Unite. S-a intors si mai decis ca drumul pe care il alesese era cel bun. Nimic nu putea sa-l opreasca. Nici macar o accidentare, care l-a lasat cu un picior in ghips.

De la varful federatiei de motociclism, era mereu privit cu simpatie. Fusese vicecampion national la motociclism viteza. Ajutase echipa Romaniei de enduro sa se intoarca din Turcia cu cel mai important trofeu.

Si-a deschis un garaj, in care mesterea la bijuteriile pe doua roti. Ale lui si ale prietenilor lui. Cu ei, a plecat intr-o expeditie in satele izolate, intr-o iarna grea. Si-au pus caciulile de Mos Craciun, au luat cadouri si au plecat la drum, in masinile lor 4 x 4.

Acasa, il astepta mereu sotia lui si o fata care acum are noua ani. Si, de curand, inca cineva. Ieri, in ziua in care Sabin "Race" s-a stins din viata, fiul sau a implinit o luna.

Sabin va fi inmormantat miercuri, la Breaza. Pe ultimul drum, va fi condus de prietenii lui, pe motociclete. Un ultim omagiu, pentru un campion.

Steaua - Dinamo Moscova 1-2/ Dan Petrescu a adus cea de-a patra infrangere ros-albastrilor... Adrian Mutu a reusit o "dubla" in meciul Ajaccio - Lyon 3-1!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x