Antena Căutare

OPINIE înainte de startul play-off-ului Ligii 1: FCSB NU va câștiga campionatul. Top 6 motive pentru care Gigi Becali va rata din nou titlul în România

Finalul sezonului 2014-2015 al Ligii 1 ne-a adus o luptă dramatică pentru titlul de campioană a României. Rând pe rând, Steaua și ASA Târgu Mureș, două echipe dispărute din Liga 1 între timp, una cu numele, alta cu ființa, s-au luptat până în ultima secundă pentru trofeu. Într-un final neverosimil, ASA a pierdut acasă cu o altă dispărută din fenomen, Oțelul Galați, iar Steaua, incapabilă să învingă la Iași (0-0), a câștigat titlul.

Din Mai 2015 și până azi, Gigi Becali a băgat sume imense în echipă pentru a triumfa din nou în Liga 1, însă a clacat de fiecare dată împotriva unor adversari mult mai inteligenți. Mai întâi, în 2015-2016, Becali a fost pus la respect de prietenul său Marius Șumudică și a sa echipă Astra Giurgiu. Apoi, în sezonul trecut, ”Regele” Gică Hagi i-a arătat lui Gigi Becali cum se câștigă un campionat fără să bagi prea mulți bani.

După Astra și Viitorul, Gigi Becali duce acum o luptă extrem de dificilă cu un adversar mult mai puternic: CFR Cluj! Față de ultimele două campioane, echipa din Gruia are o serie de avantaje care îi dau dreptul să spere că va triumfa în Liga 1. Clujenii au bani, au influență și, nu în ultimul rând, au un avans față de FCSB în clasament.

În presa din România, dar și în lumea fotbalului, vedem adeseori opinii de genul ”FCSB are cel mai puternic lot”, ”FCSB e favorită la titlu”, ”FCSB are bani” etc. Cu toate acestea, există suficiente motive care ne fac să credem că Gigi Becali va rata din nou titlul în Liga 1. Ele sunt vizibile și oricine are un minim de cunoștințe în fotbalul românesc ar trebui să le cunoască. Să le vedem.

FCSB NU va câștiga titlul pentru că:

- Gigi Becali
Sună ciudat, însă cu Gigi Becali în libertate, Steaua/FCSB o duce foarte rău pe plan intern în ultimii ani. În ultimul sezonul când echipa a luat titlul, 2014-2015, Gigi Becali abia fusese eliberat. Se întâmpla în luna aprilie a anului 2015. În decurs de o lună, patronul FCSB nu a mai putut distruge foarte mult din munca lui Costel Gâlcă. A distrus în schimb următoarele sezoane.

- FCSB nu are antrenor ...sau are, dar acesta e în lojă!
Cu tot respectul pentru Nicolae Dică, acesta nu este și nu a fost niciodată antrenorul FCSB. Nu pentru că nu a vrut, ci pentru că nu a fost și (încă) nu este lăsat. Gigi Becali decide TOT la FCSB. Decide echipa de start, decide rezervele, decide schimbările, decide TOT! Exemplele în acest caz sunt nenumărate.

- FCSB se luptă cu o echipă care are ANTRENOR!
CFR Cluj, deși nu impresionează, are pe bancă un antrenor cu multe clase peste ceea ce există la FCSB. Dan Petrescu are experiență, are lot și, cel mai important, are rezultate care îl fac să spere că, după perioada Urziceni, va scrie istorie și cu CFR Cluj.

- FCSB e o echipă ultra-umflată de presă
Teoretic, FCSB are cel mai valoros lot din Liga 1. Pe jucătorii din echipa lui Dică s-au dat multe milioane de Euro în ultimii ani. Dar milioanele nu joacă aproape nimic. Cu excepția lui Budescu, cel care, când are chef, e fotbalist, restul ”vedetelor” de la FCSB dezamăgesc meci de meci. Alibec nu mai există, iar ”lotul Viitorul” este, deocamdată, una dintre cele mai mari țepe luate de Gigi Becali. Florinel ”Mbappe” Coman și Dragoș ”Lupescu” Nedelcu, jucători pe care s-au plătit 5 milioane de Euro, reprezintă două mari dezamăgiri. Singurii jucătorii de la FCSB care mai ”mișcă” sunt cei ”Under milionul de Euro”: Dennis Man și Harlem Gnohere.

- FCSB nu mai are ”prieteni” în Liga 1
Nu mai e demult o noutate faptul că FCSB e cea mai disprețuită echipă a României la nivel de contracandidate. Acest lucru s-a văzut perfect în finalul sezonului trecut, atunci când mai multe echipe din play-off nu au forțat în meciurile cu Viitorul, tocmai pentru ca Gigi Becali să nu se încoroneze campion. Mai mult, nici măcar Viitorul, echipa împotriva căreia FCSB câștiga lejer, nu mai are statutul de ”victimă sigură”. După 11 victorii la rând cu echipa lui Hagi, Gigi Becali a ajuns la un singur succes în ultimele 4 meciuri cu echipa dobrogeană.

Nici play-off-ul din acest an nu este unul prietenos cu FCSB. Toate cele 5 echipe au atuuri suficiente pentru a lupta până la ultima picături de energie cu echipa lui Dică. CFR Cluj e favorita numărul 1, ”U” Craiova are o ură fără margini pentru FCSB, Poli Iași i-a luat FCSB-ului 4 puncte din 6 în acest sezon, la fel a făcut Astra, iar Gică Hagi nu mai este prieten cu Gigi Becali după scandalul de la TAS.

- FCSB nu mai are fani
Pentru Gigi Becali și echipa sa urmează un play-off în care va umple stadioanele doar în deplasare, acolo unde, teoretic, elevilor lui Dică le va fi cel mai greu. Pe Arena Națională, mai mult ca sigur că vom avea o asistență extrem de redusă, dat fiind faptul că ”FCSB” nu mai atrage după ce și-a pierdut identitatea.

Și ”gladiatorii” fotbalului italian plâng câteodată! Momente de o emoție până la lacrimi. Buffon, Bonucci și Chiellini î... TRAGEDIE în fotbalul românesc. Unul dintre cei mai mari portari din istorie A MURIT. S-a stins Ion „Țop” Voinescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x