Antena Căutare

Organizatorii Laver Cup nu au de gând să schimbe datele turneului, după ce French Open a fost mutat în septembrie

Organizatorii Laver Cup nu au de gând să schimbe datele turneului, 25-27 septembrie, după ce French Open a fost mutat într-o perioadă, 20 septembrie - 4 octombrie, care se suprapune peste cea a turneului iniţiat de Roger Federer, informează Reuters.

Laver Cup este un turneu demonstrativ masculin în care se întâlnesc două echipe, Europa vs Restul lumii, şi care anul acesta se dispută la Boston, SUA. Federer a participat la toate ediţiile precedente, iar Rafael Nadal şi Novak Djokovici s-au aflat şi ei printre tenismenii invitaţi.

Organizatorii acestei competiţii spun că au fost luaţi prin surprindere de decizia FFT de a muta turneul de la Roland Garros.

"Acest anunţ a venit în mod surprinzător pentru noi şi pentru partenerii noştri, Tennis Australia, USTA (n.r. - federaţiile din Australia şi SUA) şi ATP. Ridică multe întrebări şi noi evaluăm situaţia. În acest moment, vrem ca fanii, sponsorii, staff-ul, deţinătorii de drepturi de transmitere, voluntarii, jucătorii şi oraşul Boston să ştie că intenţionăm să ţinem Laver Cup 2020 la datele planificate", se arată într-un comunicat.

Nici federaţia americană nu se gândeşte să modificie ceva în programul US Open, care ar urma să se încheie la 13 septembrie, cu o săptămână înainte de startul nou-programatului French Open.

USTA a crirticat indirect modificarea unilaterală făcută de Federaţia Franceză de Tenis (FFT) în calendarul grand slam-urilor.

"Într-o vreme în care lumea se uneşte, noi recunoaştem că o astfel de decizie nu ar trebui făcută în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de grand slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF şi cu toţi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup", a precizat forul american.

Organizatorii Korea Open (Seul, 21-27 septembrie), altă competiţie afectată de mutarea French Open, au precizat că încă aşteaptă de la WTA informaţii privind implicaţiile schimbării datelor turneului de la Roland Garros.

Organizatorul turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis (FFT), a anunţat, marţi, amânarea celui de-al doilea grand slam al anului, din cauza pandemiei de coronavirus. Competiţia era programată între 24 mai şi 7 iunie, iar noul interval stabilit de organizatori este 20 septembrie - 4 octombrie.

"Cu scopul de a garanta sănătatea şi securitatea tuturor celor implicaţi în pregătirea acestui turneu, FFT a decis să organizeze ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros din 20 septembrie până în 4 octombrie", a precizat FFT, într-un comunicat.

Se pare că decizia FFT de a amâna French Open, turneu care se dispută sub egida Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), pentru septembrie, la o săptămână după încheierea US Open, ultimul grand slam al anului, a luat prin surprindere pe toată lumea, jucători, ATP şi WTA. Forurile profesioniste nu au comentat încă acest subiect, dar au făcut-o deja unii jucători.

"Asta este nebunie. Anunţ important al schimbării datelor turneului de la Roland Garros, la o săptămână după US Open. Nicio comunicare cu jucătorii sau cu ATP. Avem zero de spus în acest sport. E timpul să ne unim", a declarat tenismenul canadian Vasek Pospisil, membru al consiliului jucătorilor din ATP.

Perioada aleasă de organizatorii French Open cade peste alte competiţii programate în mod tradiţional în acele date, turneele ATP de la Metz, Sankt Petersburg, Chengdu, Sofia, Zhuhai şi Laver Cup de la Boston, precum şi cele WTA de la Guangzhou, Seul, Tokyo şi Wuhan.

Sursa : news.ro

FIFA va dona 10 milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru lupta împotriva coronavirusului... Federaţia ucraineană a suspendat campionatul de fotbal la recomandarea UEFA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x