Antena Căutare

Pep Guardiola, încă o lecție de fotbal din partea lui Jurgen Klopp, în Liverpool-Man. City 3-0! Cele mai grele eșecuri din cariera fostului antrenor de la Bayern și Barcelona

Antrenorul viitoarei campioane a Angliei, Pep Guardiola este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni antrenori din lume în acest moment. A demonstrat asta la Barcelona, la Bayern Munchen și o demonstrează în prezent la Manchester City. Există însă momente în care genii precum Pep pot suferi mici sau mari ”accidente”. Iar Pep suferă ”coliziuni” devastatoare atunci când îl întâlnește pe Jurgen Klopp.

Antrenorul viitoarei campioane a Angliei, Pep Guardiola este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni antrenori din lume în acest moment. A demonstrat asta la Barcelona, la Bayern Munchen și o demonstrează în prezent la Manchester City. Există însă momente în care genii precum Pep pot suferi mici sau mari ”accidente”. Iar Pep suferă ”coliziuni” devastatoare atunci când îl întâlnește pe Jurgen Klopp.

Pep Guardiola vs. Jurgen Klopp, un duel văzut de multe ori în Bundesliga, se repetă în prezent în duelurile din Premier League și cele din UEFA Champions League. Dacă în perioada Iulie 2013 - aprilie 2015 am avut o ușoară dominare a lui Guardiola, ulterior a urmat o perioadă în care Klopp s-a dovedit a fi mult mai inspirat.

Totul a culminat cu duelul din ”sferturile” UEFA Champions League, programat ieri seară pe Anfield. Deși în Premier League se descurcă perfect, Manchester City a fost distrusă în meciul de ieri contra trupei lui Jurgen Klopp. În doar 31 de minute, tabela de pe Anfield arăta un Liverpool - City 3-0, acesta având să fie și scorul final.

Pep Guardiola vs. Jurgen Klopp și-a derulat, ieri, episodul cu numărul 13. Acesta avea să fie cu ghinion pentru catalanul Pep, cel care se vede condus acum cu scorul de 7-5. Un duel dintre cei doi mari antrenori s-a terminat la egalitate.

Iată toate meciurile Pep Guardiola vs. Jurgen Klopp 5-7:

Borussia Dortmund - Bayern 4-2 (Supercupa Germaniei, Iulie 2013) 0-1
Borussia Dortmund - Bayern 0-3 (Bundesliga, Noiembrie 2013) 1-1
Bayern - Borussia Dortmund 0-3 (Bundesliga, Aprilie 2014) 1-2
Borussia Dortmund - Bayern 0-2 (Cupa Germaniei, Mai 2014) 2-2
Borussia Dortmund - Bayern 2-0 (Supercupa Germaniei, August 2014) 2-3
Bayern - Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga, Noiembrie 2014) 3-3
Borussia Dortmund - Bayern 0-1 (Bundesliga, Aprilie 2015) 4-3

Bayern 1 Borussia Dortmund 1 (Dortmund bate 2-0 la penalty-uri, Cupa Germaniei, Aprilie 2015) 4-4
Liverpool - Manchester City 1-0 (Premier League, Decembrie, 2016) 4-5
Manchester City - Liverpool 1-1 (Premier League, March 2017)
Manchester City - Liverpool 5-0 (Premier League, Septembrie 2017) 5-5
Liverpool - Manchester City 4-3 (Premier League, Ianuarie 2018) 5-6
Liverpool - Manchester City 3-0 (Liga Campionilor, aprilie 2018) 5-7

Dacă tot am avut ieri o ”umilință” a lui Pep Guardiola, să revedem lista celor mai grele eșecuri din cariera antrenorului care a revoluționat fotbalul ultimilor ani:

Lui Pep Guardiola și echipelor pe care le antrenează li se întâmpla extrem de rar să piardă, darămite să primească patru goluri. Geniul de pe banca ”cetățenilor” are în spate o serie de meciuri negre, din care a ieșit bătut sau chiar umilit.

Everton - Manchester City 4-0, 2017 (Premier League)
În urmă cu exact un an, în ianuarie 2017, Pep suferea cea mai grea înfrângere din carieră într-o întrecere internă. Deși a jucat derby-uri gigantice în Spania și Germania, cea mai grea umilință avea să i-o administreze Everton. Pe Goodison Park, Lukaku & co. marcau gol după gol în poarta nefericitului Claudio Bravo

Bayern - Borussia Dortmund 0-3, 2014 (Bundesliga)
Înainte de cele patru boabe de pe Goodison Park, Pep avea să primească o corecție în Germania. În derby-ul din Bundesliga, cunoștința lui Pep de ieri de pe Anfield, Jurgen Klopp, îl învingea cu 3-0, într-un Bayern - Dortmund jucat pe Allianz Arena. Mkhitaryan, Reus și Hoffman marcau golurile unui eșec fără efect însă pentru Borussia, dat fiind faptul că Pep & Bayern avea să câștige în final titlul.

Borussia Dortmund - Bayern 4-2, 2013 (Supercupa Germaniei)
Cu un an înainte, chiar la debutul său pe banca bavarezilor, Pep era pus pentru prima oară la respect de Klopp. În Supercupa Germaniei, jucată înaintea startului sezonului, Dortmund marca 4 goluri prin Marcos Reus (dublă), Gundogan și autogol Daniel Van Buyten și ridica trofeul.

Barcelona - Manchester City 4-0, 2016 (UEFA Champions League, grupe)
În urmă cu două sezoane, Pep Guardiola venea pe Nou Camp pentru a-și înfrunta echipa de suflet. A plecat cu orgoliul frânt însă, City fiind călcată în picioare de Lionel Messi & co.

Bayern - Real Madrid 0-4, 2014 (UEFA Champions League, semifinale)
Pep a luat o căruță de goluri și de la rivala eternă a carierei sale, Real Madrid. În manșa retur a semifinalelor Ligii din 2014, Bayern avea de întors un 0-1 de pe Santiago Bernabeu. ”Dublele” reușite de Sergio Ramos și Cristiano Ronaldo avea să ucidă speranțele lui Pep la o finală cu nemții.

Inter Milan - Barcelona 3-1, 2010 (UEFA Champions League, semifinale)
Înainte de Bayern și Manchester City, Pep a suferit și pe banca echipei cu care a rescris istoria fotbalului, FC Barcelona. Într-un sezon 2009-2010 în care era favorită clară să-și apere trofeul, gruparea catalană a fost eliminată surprinzător în semifinale de Inter. Pe San Siro, Diego Milito, Wesley Sneijder și Maicon marcau golurile care trimiteau pe Inter în ultimul act.

Wolfsburg - Bayern Munich 4-1, 2015 (Bundesliga)
Revenim la perioada Bundesliga și îl găsim pe Guardiola umilit de actualul său elev de la City, Kevin de Bruyne. Prin dublele lui De Bruyne și Bas Dost, Wolfsburg învingea categoric pe Bayern în Bundesliga. Și în acel sezon, Bayern câștiga lejer titlul în Germania.

Biletul Zilei 05.04.2018. Ponturile sigure de joi ne aduc profitul... Marius Lăcătuș, legenda Stelei, împlinește azi 54 de ani! ”Fiara” unește, în mesaje, cluburile FCSB și CSA Steaua Bucure...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x