Antena Căutare

Peter Bonetti, fost portar al echipei Chelsea, a murit, la vârsta de 78 de ani

Peter Bonetti, fost portar el echipei Chelsea şi al naţionalei Angliei, supranumit „pisica", pentru plonjoanele sale acrobatic, a murit, duminică, la vârsta de 78 de ani.

„Noi, toţi cei de la Chelsea Football Club, suntem întristaţi să anunţăm moartea strălucitului nostru portar Peter Bonetti, care a jucat 729 de partide pentru <Blues>", a precizat clubul londonez.

Înalt de 1,77 de metri, Peter Bonetti era supranumit „pisica", pentru plonjoanele sale acrobatice.

El a făcut parte din lotul naţionalei Angliei, campioană mondială în 1966, dar nu a jucat niciun minut. A strâns doar şapte selecţii la prima reprezentativă, fiind eclipsat de Gordon Banks şi apoi de Peter Shilton.

Citește și: Simona Halep a anunţat că a donat 30.000 de euro pentru spitalele care tratează cazuri de Covid-19

La Cupa Mondială din Mexic, din 1970, Bonetti i-a luat locul în poartă lui Banks, la meciul cu Germania, din sferturi, pe care Anglia l-a pierdut cu 3-2, după ce a condus cu 2-0. Aceea a fost ultima lui apariţie în poarta naţionalei engleze.

Cu Chelsea, el a cucerit Cupa Ligii în 1965, Cupa Angliei, în 1970 şi Cupa Cupelor, în 1971. Numai Ron Harris a jucat mai multe meciuri la Chlesea ca Bonetti, 795.

Sursa : news.ro

Forurile fotbalistice germane pregătesc măsuri de protecţie pentru arbitri în vederea reluării meciurilor... „Inexplicabilul nu se poate explica!”. Ea 52, el 22! Mama lui Neymar se iubește cu un băiat cu șase ani mai tânăr decât ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x