Antena Căutare

Povestea unei sportive: De la fosta cersetoare in Bistrita, la campioana mondiala la haltere

Ieri cersetoare, astazi campioana! Este povestea tulburatoare a unei tinere halterofile, invatata cu greutatile vietii de mica. Inainte sa ajunga in sala de sport din Bistrita si sa castige medalia de aur la campionatul mondial de juniori, Monica Csengeri a trait din mila oamenilor. A cersit la coltul strazii.

S-a apucat de haltere la 12 ani, dar cu greutatile era deja invatata de mica, de acasa. Parintii se chinuiau sa o creasca pe ea si pe fratii ei. Un antrenor din Bistrita a descoperit-o intamplator.

"Am incercat sa o aduc la haltere din ziua respectiva. Nu a vrut si intre timp am gasit-o pe strada, in Bistrita, in centrul pietonal, unde cersea. In fiecare zi ii dadeam cate 5-10 lei, ca sa o aduc la sala, si ii promiteam mai mult", a declarat prin telefon Adrian Chivu, antrenorul CSM Bistrita care a descoperit-o.

Povestea tinerei a continuat precum in carti. Fata cu chica de baiat nu mai sta cu mana intinsa la coltul strazii. Are in palmares 7 recorduri mondiale si un bronz la europene. E campioana mondiala de juniori. Parintii au scapat de grija si spera ca intr-o zi, cand va putea, ii va ajuta.

Monica locuieste in internatul clubului din Bistrita. Acolo e casa ei si acolo isi va aduce medalia de aur pe care a castigat-o ieri, la Kosice.
Si odata cu medalia de la stilul smuls, la categoria 62 de kilograme, va primit si o recompensa de 6.000 de lei din partea statului.

Helmuth Duckadam s-a internat in spital si este pregatit de operatie... Cursa de "drag" dramatica - Accident la peste 300 km/h...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x