Antena Căutare

”Premiul Oscar pentru cea mai bună performanță feminină merge către....Simona Halep!” Numărul 1 WTA, premiată pentru evoluția de la Australian Open

Starurile de la Hollywood nu sunt singurele care și-au primit Oscarurile în această dimineață Și eroii debutului de an 2018 din lumea tenisului și-au primit astăzi distincțiile după prestațiile pe care le-au avut în acest debut de sezon la Australian Open. Din rândul lor nu putea lipsi numărul 1 WTA, Simona Halep.

Ajunsă în ultimul act la Australian Open, românca de 26 de ani, actualmente locul 1 WTA, a luat ”Oscarul” pentru cea mai bună performanţă feminină a turneului de la Melbourne. Simona Halep a fost desemnată câştigătoare pentru ”Lupta până în finală”, un premiu onorific care face trimitere la traseul foarte dificil pe care liderul mondial l-a avut până în ultimul act.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Parcursul Simonei Halep până în finala Australian Open:
Simona Halep a avut un debut de coșmar la Antipozi. A început greu meciul cu australianca Destanee Aiava, jucătoare comparată cu Serena Williams. În primul set a fost condusă cu 5-2, însă a reușit să revină și să câștige cu 7-6. Apoi, au apărut probleme grave la gleznă, iar mulți s-au temut că ar putea abandona. Cu toate acestea, a strâns din dinți și a învins-o clar în setul II: 6-1.

Singura adversară care nu i-a pus probleme a fost Eugenie Bouchard. Deși accidentată, Halep a zburdat pe teren și nu a avut nici cea mai mică problemă cu fostul număr 5 WTA, câștigând cu 6-2, 6-2.

În turul 3, Simona Halep a intrat în istoria turneului prin meciul epic cu locul 76 WTA, Lauren Davis. Americanca părea victimă sigură, dar când a luat primul set, 6-4, toți și-au dat seama că va fi mai greu decât se anunțase. În setul 2, Halep s-a impus cu 6-4. A urmat apoi un thriller, încheiat 15-13 pentru Halep. Trei ore și 45 de minute au stat cele 2 jucătoare pe teren, la temperaturi aproape insuportabile.

După două meciuri ceva mai lejere cu Naomi Osaka, victorie 6-3, 6-2 și cu Karolina Pliskova în sferturile de finală, 6-3, 6-2, pentru Halep a urmat un nou meci epic în semifinale. Românca a trecut de favorita specialiștilor, Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7.

Din păcate, finala avea să fie primul meci pierdut de Simona Halep în 2018. A treia șansă pentru româncă de a câștiga un Grand Slam, după cele 2 avute la Roland Garros, nu a fost cu noroc. Halep s-a luptat fantastic și a fost la doar două game-uri de primul ei titlu de Grand Slam, însă Caroline Wozniacki a fost mai proaspătă pe final și s-a impus cu 7-6, 3-6, 6-4.

Revenind la Oscarurile din tenis, Roger Federer, câştigător, la Melbourne, al celui de-al 20-lea titlu din carieră la un Grand Slam, a luat "Oscarul" pentru cea mai bună performanţă masculină şi cel mai emoţionant moment, cel în care a izbucnit în lacrimi, la finalul meciului din ultimul act cu Marin Cilic.

Ipoteză de ultimă oră în cazul decesului fotbalistului Davide Astori. Fotbalistul n-ar fi decedat din cauza unui stop ca... Davide Astori, pe o listă lungă a fotbaliștilor care au plecat mult prea devreme dintre noi, alături de Miklos Feher, An...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x