Antena Căutare

Presedintele Federatiei Romane de Hochei: "La meciurile Nationalei va fi intonat imnul Romaniei"

Tanczos Barna a declarat pentru Jurnalul National ca informatia, aparuta in presa romaneasca, potrivit careia la meciurile echipei nationale de hochei pe gheata se va intona in continuare inmul Tinutului Secuiesc este absolut gresita.

"Este cazul tipic de telefon fara fir. Eu am dat o declaratie unui ziarist maghiar, care scrie pentru un ziar de limba germana. Asadar s-a efectuat o traducere din maghiara in germana. Ulterior, portalul Erdely a tradus inapoi din germana in maghiara, preluand doua citate in cadrul unui comentariu", zice Barna.

„Citatele au fost:

1. Imnul Ungariei este imnul nostru si va fi cantat in continuare. (Nu a fost vorba in niciun moment de meciurile nationale ale Romaniei).

2. Romanii nu pot accepta ca jucatorii de hochei din Harghita sunt cei mai buni din tara."

Publicatia maghiara Erdely a scris ca la meciurile nationalei Romaniei de hochei pe gheata se va continua sa intonarea imnului Tinutului Secuiesc si s-a plans ca romanii nu-l inteleg.

"Intotdeauna voi canta acel imn deoarece este despre noi, maghiarii. Dar romanii nu sunt capabili sa ne accepte. Oricum, Ungaria este cea mai buna tara la hochei. Totusi, noi ne dorim sa castigam indiferent impotriva cui jucam", a afirmat Tancos Barna pentru Erdely, potrivit ziare.com.

Citeste si Jurnalul!

Foto: GSP

Viorel Duru ameninta ca sezonul viitor al Ligii 1 ar putea incepe cu mai putine echipe... Medicii de la Spitalul Universitar: "Starea lui Mircea Lucescu este stabila. Nu exista complicatii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x