"Un plan B în caz de oprire definitivă a fotbalului? Simţul meu de responsabilitate mă determină să am un plan B, C, D. Dar dacă trebuie să rimeze cu <s-a terminat>, spun că, atât timp cât voi fi preşedinte al FIGC, nu voi semna niciodată pentru oprirea definitivă a campionatelor, pentru că ar fi moartea fotbalului italian. Protejez interesele tuturor, prin urmare, repet, refuz să-mi pun semnătura pe o oprire totală, cu excepţia condiţiilor obiective, referitoare la sănătatea membrilor, antrenorilor, staff-urilor tehnice şi personalului, dar cineva va trebuie să-mi spună clar şi va trebui să mă împiedice să merg înainte. Vă puteţi imagina cu câte litigii trebuie să ne confruntăm în caz de oprire definitivă? Cine promovează? Cine retrogradează? Ce drepturi vom călca în picioare? Toată lumea solicită oprirea, guvernul o face, ne impune, voi respecta întotdeauna regulile. În fiecare zi trebuie să opresc atacurile şi oamenii nu înţeleg sau pretind că nu înţeleg. Repet încă o dată: nu voi semna niciodată pe o decizie de oprire a campionatului. Daunele economice sunt împărţite în categorii: cu oprirea totală a sezonului, sistemul ar pierde 700-800 de milioane de euro, dacă ar fi să jucăm cu porţile închise, pierderea ar fi de 300 de milioane, dacă am începe din nou cu spectatori, pierderea ar fi de 100-150 milioane, chiar dacă această ultimă ipoteză nu este posibilă. Trebuie să reflectăm: Nu ar fi cazul să facem o reformă, pentru o dezvoltare durabilă şi nu numai, în ceea ce priveşte formatul play-off / play-out? Aceasta este tema pe care trebuie să ne concentrăm: suntem singurii din Europa care avem o sută de echipe profesioniste şi nu se mai pot susţine reciproc", a declarat şeful federaţiei italiene.
Gravina a făcut aceste afirmaţii după ce ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca ediţia 2019/2020 a Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată din punctul său de vedere.
“Sunt negocieri în curs între comisia ştiinţifică şi federaţie (FIGC), care a prezentat un protocol medical considerat insuficient. Totuşi, eu am spus mereu că reluarea antrenamentelor nu presupune neapărat reluarea sezonului. Văd din ce în ce mai îndepărtată posibilitatea ca Serie A să se reia. Jucătorii vor să reia antrenamentele, au dreptate, dar dacă aş fi preşedinte de club m-aş gândi mai mult la cum să încep sezonul următor în siguranţă. Franţa nu va fi ultimul campionat care decide să se oprească aici şi asta ar putea încuraja Italia să procedeze la fel”, a spus Spadafora.
Seria A a fost suspendată la 9 martie, cu 12 etape rămase de jucat, iar federaţia italiană speră să ducă la bun sfârşit campionatul până la 2 august.
Sursa : news.ro
Jucătorii echipei Ajax Amsterdam şi-au reluat antrenamentele, deşi campionatul olandez a fost oprit definitiv... Macron vrea ca toate campionatele din "Top 5" să fie oprite definitiv, însă germanii şi spaniolii încep testel...