Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Președintele Ligii Spaniole de Fotbal face un anunț teribil: ”Dacă se va declara independența Cataloniei, Barcelona va fi exclusă automat din La Liga”. Ce se întâmplă cu veniturile competiției

Problemele interne extrem de grave din Spania ultimelor luni, cauzate de posibila declarare a Independenței Cataloniei, afectează grav și fotbalul iberic. 

Problemele interne extrem de grave din Spania ultimelor luni, cauzate de posibila declarare a Independenței Cataloniei, afectează grav și fotbalul iberic.

În cazul în care catalanii își vor declara independența și se vor separa de Spania, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona, va părăsi La Liga. Prezent la Summitul Fotbalului Mondial, care a avut loc ieri la Madrid, Javier Tebas, președintele Ligii de Fotbal din Spania, a făcut un anunț șoc!

”Dacă zona Cataloniei își declară independența, Barcelona, Espanyol și Girona vor fi excluse din prima ligă spaniolă!”, a spus Tebas

În aceste zile, în Spania ar trebui să se negocieze drepturile TV ale La Liga. Vândute în 2015 pentru 2.65 milirde de euro, valoarea acestora ar putea scădea dramatic în cazul plecării Barcelonei din campionat.

”La Liga ar pierde 20% din venituri în cazul în care una dintre cele două mari echipe, Barcelona sau Real Madrid, ar părăsi competiția”, a spus același Tebas.

Pierderi majore s-ar înregistra și în ceea ce privește bugetul Barcelonei. În sezonul trecut, clubul catalan a înregistrat venituri de peste 670 de milioane de euro, o cifră record în istoria sportului. De asemenea, Barcelona a fost cotată în ultimul an la 3,34 mliarde de Euro, fiind pe locul 2 într-un top condus de Real Madrid (3,44 miliarde Euro).

Recomandari