Antena Căutare

PROGRAM DE MECI LA FINALA CUPEI ROMÂNIEI! Vezi cât costă marele trofeu

Pentru toți spectatorii prezenți diseară la finala Cupei României Timișoreana, Federația Română de Fotbal a pregătit un program de meci, de 20 de pagini, oferit gratuit, cu materiale și interviuri exclusive

Pentru toți spectatorii prezenți diseară la finala Cupei României Timișoreana, Federația Română de Fotbal a pregătit un program de meci, de 20 de pagini, oferit gratuit, cu materiale și interviuri exclusive. Fanii de pe Arena Națională pot afla istoria competiției, pot citi interviuri cu Marius Lăcătuș și Florea Voinea și pot afla cele mai interesante informații și date de statistică dinaintea meciului Steaua - Astra.

Mai jos vă prezentăm unul dintre materialele din programul de meci, găzduite de frf.ro.

Sus Cupa!

Bani? Faimă? Drumul spre Europa League? Fotbalistul care învinge în Cupa României are, înainte de toate, șansa să trăiască o senzație aparte cînd și ridică deasupra capului un trofeu special!

Cupa României Timișoreana merită și are un trofeu pe măsură. Obiectul pe care îl râvnesc toate echipele de fotbal din România, indiferent de eșalon, împlinește 12 ani la finala de astăzi.

Competiția care datează din 1933 oferă câștigătoarei un trofeu nou începînd din anul 2002, când Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal.
12 kilograme de argint

Trofeul, o cupă care are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv și a fost creat de un bijutier din Germania, care și-a dorit să rămână anonim. Măsoară 60 de centimetri în înălțime, cântărește 12 kilograme şi valorează 50.000 de euro.

De când se acordă noul trofeu, cupa a trecut prin vitrina a 5 cluburi. Este transmisibilă, astfel că, prin regulament, cu zece zile înaintea disputării unei noi finale, câștigătoarea din anul precedent trebuie să renunțe la obiectul care ajunge la noua învingătoare. Dinamo e clubul care a ținut cel mai mult noua cupă în vitrină, aproape patru ani!

Victor Piţurcă a renunţat la trei stranieri pentru turneul echipei naţionale în Elveţia... Durere nemărginită în lumea sportului: Un celebru ziarist s-a stins din viață!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x