Antena Căutare

Revenire spectaculoasă la FCSB! Un fost triplu campion al României, din nou ”stelist”. Ce spune istoria despre ”ciorbele reîncălzite” ale roș-albaștrilor

Între timp, Steaua/FCSB a apelat la transferuri de criză și a adus sau și-a dorit să aducă astfel de ”ciorbe” pe bandă rulantă. Cea mai recentă achiziție de acest gen a fost anunță, ieri seară, chiar de patronul Gigi Becali. Acesta a garantat că este foarte aproape de transferul lui Cristi Tănase

”Acești jucători nu mai pot ajute Steaua. Eu am desființat acasă cuptorul cu microunde. Nu îmi place mâncarea reîncălzită. Nu suntem în stare să aducem jucători din toată lumea asta? Trebuie să apelăm numai la foşti jucători din Liga 1?”, spunea oficialul Stelei, Mihai Stoica, în urma cu doi ani despre ”repatrieri”. Între timp, Steaua/FCSB a apelat la transferuri de criză și a adus sau și-a dorit să aducă astfel de ”ciorbe” pe bandă rulantă.

Cea mai recentă achiziție de acest gen a fost anunță, ieri seară, chiar de patronul Gigi Becali. Acesta a garantat că este foarte aproape de transferul lui Cristi Tănase. Fostul mijlocaș al Stelei a avut o discuție decisivă cu turcii de la Karabukspor, iar finanțatorul FCSB susține că marți sunt șanse mari să ajungă la echipa lui Nicolae Dică.

”Astăzi era ultima zi când echipa la care joacă Tănase trebuia să ia o hotărâre, altfel, el poate să depună memoriu, să ia banii până la finalul sezonului. Erau negocieri cu firma lui Giovanni și Victor. Eu am înțeles că va veni. Cred că mâine vom ști. Dacă vrea, îi fac contract pe un an și jumătate și să poată pleca atunci când vrea el. Are valoare și mai poate juca un an și jumătate”, a spus Becali la o televiziune de sport.

Înainte de a se bucura de repatrierea lui Cristi Tănase, un român care, s-o spunem pe față, a eșuat în străinătate, Steaua/FCSB nu trebuie să uite ce ”auto-goluri” și-a dat cu ultimele ”ciorbe”. Și au fost destule în ultimii ani.

Ciprian Marica, cea mai amară repatriere din istoria fotbalului românesc!
La începutul lui 2016, Ciprian Marica, un atacant important al fotbalului românesc din ultimul deceniu, venea la Steaua cu gândul de a ajuta campioana să cucerească un nou titlu și, totodată, să prindă lotul României care urma să meargă la Euro 2016. Niciunul dintre cele două obiective nu a fost atins, iar jucătorul a plecat de la Steaua ca un mare eșec. După 7 meciuri jucate pentru echipa lui Reghecampf și zero goluri marcate, Marica lăsa Steaua și urma să se retragă din activitate.

Paul Papp, fundașul dreapta intrat în dizgrația lui Gigi Becali!
În vara lui 2016, Gigi Becali dădea afară de la Steaua mai mulți jucători: Ciprian Marica, Paul Pîrvulescu, Th’aer Bawab, Cornel Râpă, Cătălin Carp și Paul Papp. Ultimul avea să fie o altă ”ciorbă”. Paul Papp revenea în Liga 1 în 2014, atunci când Steaua îl transfera de la Chievo Verona. Spre deosebire de Marica, Papp nu a dezamăgit din start la roș-albaștrii, dat fiind faptul că a jucat o perioadă bună. E drept, a fost o rezervă de lux, însă steliștii ”și-au făcut treaba cu el” pe postul de fundaș central și pe cel de fundaș dreapta.

Gabi Tamaș, bad-boy-ul revenit cu două ocazii de la Steaua/FCSB!
Steaua a repatriat în ultimii ani, chiar de două ori, un dinamovist aproape convins. Bad-boy-ul Gabi Tamaș semna cu Steaua/FCSB în două rânduri. Prima dată, Tamaș semna în 2015 și făcea o declarație care băga sulița în inima dinamoviștilor: ”Sunt fericit pentru că am ales asta, pentru că Steaua este singurul club din România care poate face performanțe. Normal că m-am gândit și la familia mea când am semnat. Nu-mi este teamă de reacția suporterilor, mai ales dacă evoluțiile mele vor fi foarte bune. Am ales Steaua și pentru că astfel am șanse să revin și la echipa națională.”, a spus Tamaș în ianuarie 2015.

După numai o jumătate de an, Gabi Tamaș era dat afară de la Steaua chiar de cel mai mare stelist, Mirel Rădoi. Totul a pornit de la faptul că fostul dinamovist nu s-a trezit într-o dimineaţă şi a ratat antrenamentul.

Dar Tamaș nu s-a lăsat, iar după plecarea lui Rădoi de la Steaua/FCSB a revenit la roș-albaștri. În februarie 2016, fundașul central şi-a reziliat contractul cu Cardiff City, formaţie pentru care nu a apucat să bifeze nici măcar un minut în campionat. Tamaş s-a înţeles cu oficialii Stelei şi a revenit la gruparea roş-albastră după un an de pauză. La finalul sezonului 2016-2017, Tamaș pleca din nou de la FCSB, după un sezon slab, presărat cu multe escapade și meciuri catastrofale.

George Țucudean, al treilea ”câine” dresat de Becali
În ianuarie 2015, după mai multe runde de negocieri, George Ţucudean devenea oficial jucătorul Stelei. Nici el nu avea să reziste mult, iar Mirel Rădoi, ”lichidatorul de câini”, avea să-l dea afară și pe atacantul ex-dinamovist.

Srgian Luchin, încă un ”câine” fără loc la Steaua
După Marica, Țucudean și Tamaș, Steaua se ”ardea” în 2014 și cu un al patrulea ”câine” în persoana lui Srgian Luchin. Nici acesta nu a convins însă în tricoul roș-albaștrilor, iar la finalul sezonului 2014-2015 pleca din România.

Alexandru Bourceanu, căpitanul care n-a mai fost căpitan la revenire!
La începutul lunii februarie 2014, Bourceanu, unul dintre cei mai buni și constanți jucători de la Steaua, semna cu Trabzonspor, fiind protagonistul celei mai importante plecări din România în acea perioadă. Bourceanu avea să revină de două ori la Steaua, în 2014-2015 și 2016-2017, însă de fiecare dată a dezamăgit și a pleca pe ușa din dos.

Halep încheie cu emoții și în suferință primul meci de la Australian Open: victorie cu Aiava, scor 7-6, 6-1, dar o accid... Incredibilul Lionel Messi lovește cu un nou record fantastic: cel mai bun marcator din topul primelor 5 ligi! Ce loc ocu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x