Antena Căutare

Rezumatul meciului România - Anglia, scor 4 - 2. Victorie de senzaţie la Campionatul European Under-21

Selecţionata României a reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei Angliei, cu scorul de 4-2 (0-0), vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

Selecţionata României a reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei Angliei, cu scorul de 4-2 (0-0), vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

Într-un final de la agonie la extaz, România a reuşit să marcheze de patru ori puternicei formaţii a Angliei în ultimele 15 minute ale meciului, obţinând o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

Tricolorii s-au impus în faţa semifinalistei de la ediţia trecută prin golurile marcate de George Puşcaş (76 - penalty), Ianis Hagi (85) şi Florinel Coman (89, 90+3), respectiv Demarai Gray (79) şi Tammy Abraham (87).

România a reuşit pentru al doilea joc consecutiv să marcheze de patru ori, după 4-1 cu Croaţia, iar Anglia, învinsă de Franţa cu 2-1 în primul său meci, este eliminată.

România - Anglia: 4 - 2. Prima repriză:

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a avut un prim sfert de oră excelent, dar a ratat oportunităţile create. Mai întâi, Hagi jr a tras de la peste 30 m (3), dar a portarul a scor cu piciorul. Apoi, Ivan a şutat la colţul scurt (6), însă Henderson a respins în corner. Acelaşi Ivan a ratat o ocazie mare, un minut mai târziu, şutând pe lângă poartă din 6 metri, fază la care mingea a şters bara. După ce Maddison a executat destul de periculos o lovitură liberă (10), a fost rândul lui Man să irosească o şansă mare de gol (14).

Anglia a pus stăpânire pe joc şi a avut o posesie mai bună, dar nu a reuşit să îşi creeze prea multe situaţii de gol. Manea a deviat în corner un şut al lui Barnes (15), apoi Paşcanu a blocat şutul lui Mount (31), Ionuţ Radu salvând poarta (45+1) a şutul aceluiaşi Mount. România a avut un gol anulat la Man, pentru ofsaid la Puşcaş (33).

România - Anglia: 4 - 2. Repriza a doua:

După pauză, dominarea echipei engleze a fost tot mai accentuată, iar ocaziile clare au început să apară la poarta lui Radu. Ştefan a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Dowell (48), Radu a respins mingea şutată la colţul scurt de Foden (60), portarul echipei Genoa salvând şi în faţa lui Maddison (60), pentru ca la faza imediat următoare Gray să tragă prin faţa porţii.

România a contat destul de puţin în atac, dar Hagi i-a dat emoţii lui Henderson (49), iar goalkeeper-ul englez a fost la post şi în min. 65, la lovitura de cap a lui Paşcanu.

Intrarea lui Coman în locul lui Ivan a fost cheia victoriei echipei României, atacantul echipei FCSB având un impact imediat, în min. 75 fiind faultat în careu de Jonjoe Kenny, iar Puşcaş a marcat din penalty.

Tricolorii s-au bucurat prea devreme şi Anglia a reuşit egalarea la scurt timp, prin Gray (79), cu un şut la colţul lung.

Radu a fost providenţial în poartă, apărând un gol ca şi făcut la lovitura de cap trimisă la vinclu de Calvert-Lewin (84), atacantul ratând ţinta câteva secunde mai târziu.

Finalul a fost incandescent, cu Ianis Hagi şutând de la 20 de metri (85), după ce a recuperat o minge, aducând din nou România în avantaj (2-1). O fază tratată cu superficialitate de apărarea României a făcut ca Abraham să marcheze în min. 87.

Jocul a continuat pe contre, iar Coman a trimis un şut destul de modest din afara careului, însă portarul Henderson, eroul meciului cu Franţa, a scăpat mingea în plasă (89). Anglia a fost în câteva rânduri aproape de egalare, din nou, dar Radu a fost magistral în faţa lui Tammy Abraham (90+1), echipa României fiind ocrotită şi de şansă, după ce acelaşi atacant englez a nimerit transversala (90+1). Emoţiile au continuat la poarta noastră, dar Radu a reţinut şutul lui Gray (90+2).

Florinel Coman a tranşat soarta meciului cu un şut la vinclu de la circa 22 de metri (90+3), care l-a lăsat spectator pe Henderson.

Tot vineri are loc şi celălalt meci din grupă, Franţa - Croaţia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franţa - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) şi Croaţia - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.

Anglia - România 2-4 (0-0)
Au marcat: Demarai Gray (79), Tammy Abraham (87), respectiv George Puşcaş (76 - penalty), Ianis Hagi (85) şi Florinel Coman (89, 90+3).
Stadionul ''Dino Manuzzi'' - Cesena: 8.440 spectatori
Campionatul European Under-21 - Grupa C


Au evoluat echipele:
Anglia: 1. Dean Henderson - 3. Jay Dasilva (23. Tammy Abraham, 77), 4. Jake Clarke-Salter (căpitan), 12. Jonjoe Kenny, 5. Fikayo Tomori - 6. Kieran Dowell, 17. Harvey Barnes (11. Ryan Sessegnon, 46; 10. Phil Foden, 57), 7. Demarai Gray - 18. Mason Mount, 19. Dominic Calvert-Lewin, 8. James Maddison. Selecţioner: Aidy Boothroyd.
Rezerve neutilizate: 13. Angus Gunn, 22. Freddie Woodman - 2. Aaron Wan-Bissaka, 9. Dominic Solanke, 14. Lloyd Kelly, 15. Ezri Konsa, 20. Morgan Gibbs-White, 21. Reiss Nelson.
România: 1. Ionuţ Andrei Radu (căpitan) - 6. Cristian Manea, 5. Ionuţ Nedelcearu, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 21. Tudor Băluţă, 17. Alexandru Cicâldău - 8. Dennis Man (14. Vlad Dragomir, 74), 10. Ianis Hagi (16. Dragoş Nedelcu, 87), 19. Andrei Ivan (7. Florinel Coman, 63) - 9. George Puşcaş. Selecţioner: Matei Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Cătălin Căbuz, 23. Andrei Daniel Vlad - 2. Radu Boboc, 11. Adrian Petre, 13. Grigore Ricardo, 15. Virgil Ghiţă, 18. Adrian Rus, 20. Andrei Ciobanu, 22. Darius Olaru.

Arbitru: Andreas Ekberg; arbitri asistenţi: Mehmet Culum, Stefan Hallberg (toţi din Suedia); al patrulea oficial: Orel Grinfeld (Israel); arbitru video: Joao Pinheiro; arbitru asistent video: Luis Godinho (ambii din Portugalia)
Delegat UEFA: Virgar Hvidbro (Feroe), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)
Cartonaşe galbene: Băluţă (47), Puşcaş (77), Tomori (90), Coman (90+4).

George Puşcaş, reacție după victoria României: ”Cred că s-a descoperit o nouă generaţie de fier!”Vezi rezumatul video Ro... L'Equipe: România şi-a oferit scalpul Angliei, într-un meci nebun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x