România - Olanda 0-3! Cosmin Contra primește o lecție de fotbal din partea Olandei lui Dick Advocaat

 

După ce a defilat în fața Turciei lui Mircea Lucescu la Cluj-Napoca, naționala României a fost adusă rapid cu picioarele pe pământ de mult mai valoroasa reprezentativă a Olandei. Într-un meci în care elevii lui Cosmin Contra nu au mișcat, batavii s-au impus categoric cu scorul de 3-0.

Meciul de pe Arena Națională a fost dominat de la un capăt la celălalt de ”Portocala Mecanică”. Deși nu s-a calificat la Cupa Mondială din Rusia, Olanda a demonstrat că are o generație bună, cu câteva clase peste România.

Victoria olandezilor a fost adusă de Memphis Depay (46), Ryab Babel (56) și De Jong (81). Toți trei au profitat de erori uriașe ale defensivei alcătuite din rezerva lui Napoli, Chiricheș, și jucătorul lui Ludogoreț, Cosmin Moți.

ROMÂNIA - OLANDA 0-3 (Depay 46, Ryab Babel 56, De Jong 81)

România XI: Pantilimon - Hanca, Chiricheș, Moți, Cr. Ganea - Bicfalvi, Hoban - Fl. Tănase, Budescu, Chipciu - Țucudean
Rezerve: Niță, Lobonț, Bancu, Toșca, Pintilii, Andone, Grozav, Torje, Keșeru, Hanca, Grigore, Stanciu, Băluță, Deac, Alibec
Selecționer: Cosmin Contra

Olanda XI: Cillessen - Veltman, Ake, Van Dijk, De Ligt - Propper, Strootman, Blind - Berghuis, Babel, Depay
Rezerve: Padt, Zoet, Fosu-Mensah, Van Ginkel, Van de Beek, Wijnaldum, Vilhena, Promes, De Jong, Sneijder
Selecționer: Dick Advocaat

În această seară, de la ora 21:00, prima reprezentativă a României încheie anul 2017 cu un amical de gală. Pe Arena Națională, elevii lui Cosmin Contra vor da piept cu naționala Olandei, o echipă absentă de la Cupa Mondială, însă o selecționată cu nume importante aduse la București.

Pentru acest meci de pregătire, Cosmin Contra a decis să efectueze schimbări în aproape toate compartimentele. Astfel, ”Guriță” îl va lăsa pe banca de rezerve pe Keşeru, în schimb îl va titulariza pe George Ţucudean! În plus, selecţionerul a decis să-l treacă pe foaia de joc şi pe Bogdan Lobonț, o prezență în premieră în mandatul lui Contra.

Schimbări apar și în defensivă, acolo unde îi vedem pe Moți, Bălașa și Ganea, dar și la mijloc. Cuplul Hoban-Bicfalvii înlocuiește perechea Stanciu-Pintilii. În linie de 3 din spatele lui Țucudean, Tănase și Chipciu intră în locul lui Grozav și Deac.

Echipa de start a României (4-2-3-1): Pantilimon - Bălaşa, Moţi, Chiricheş, Ganea - Hoban, Bicfalvi - Chipciu, Budescu, Fl. Tănase - Ţucudean.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe