Antena Căutare

România U19 - Ucraina U19, un meci pentru calificare, istorie și viitor! Puștii lui Adrian Boingiu pot reînvia fotbalul românesc printr-o performanță unică

România U19 - Ucraina U19. Puștii din naţionala Under 19 a României joacă azi meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European din acest an. "Tricolorii" lui Adrian Boingiu înfruntă Ucraina la Ploieşti, de la ora 19.00, într-o partidă din care trebuie să plece neînvinși pentru a scrie o pagină de istorie în fotbalul românesc.

După primele două meciuri din Grupa a 4-a a Turului de Elită pentru calificarea la Euro U19, România este pe locul 1 în grupă și are nevoie de un egal pentru a merge la turneul final din Finlanda, din această vară. Naţionala sub 19 ani are două victorii în Turul de Elită: 4-0 cu Serbia şi 2-1 cu Suedia. Ambele partide s-au disputat pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, acolo unde se va disputa şi partida de azi.

Naționala U19 a României nu s-a calificat niciodată la un turneu final. Echipa sub 19 ani n-a mai fost la un Campionat European din 2011. Iar atunci, tricolorii nu s-au calificat la turneul final, ci au jucat acolo fiindcă România a găzduit evenimentul. Din păcate, rezultatele au fost modeste pentru generaţia din care au făcut parte nume ca Stanciu, Brănescu sau Benzar: 1-3 cu Cehia U19, 0-1 cu Grecia U19 şi 0-0 cu Irlanda U19. Cu acest bilanţ, tricolorii au ocupat ultimul loc în grupa A.

Printr-o eventuală calificare la Euro U19, Dragomir, Moruțan, Măţan şi compania pot face pasul către calificarea la Mondialul U20 (25 mai – 16 iunie 2019, Polonia). Acolo vor ajunge cinci din cele opt participante la Euro 2018. Ultima dată când România a fost prezentă la un Mondial U20 a fost în 1981, atunci când s-a clasat pe locul 3 cu generaţia lui Rednic, Andone şi Gabor.

Partida România U19 - Ucraina U19 se va juca pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieși și va fi transmisă live pe pagina de facebook a echipei naționale, pe canalul de YouTube FRF TV.

Toți jucătorii lui Adrian Boingiu au impresionat la Turul de Elită de la Ploiești, însă jucătorul Viitorului, Alexandru Mățan, a reprezentat argintul viu din ofensivă. Marcator a 3 dintre cele 6 goluri marcate de România în primele două partide din Turul de Elită, cu Serbia (2) și Suedia, mijlocaşul are o mentalitate de învingător. El consideră că naţionala trebuie să trateze partida cu ucrainenii la victorie, chiar dacă un rezultat de egalitate ne-ar duce în Finlanda.

”I-am urmărit atent zilele acestea şi au o echipă foarte bună, cu jucători în partea de atac care pot face diferenţa. Va trebui să abordăm meciul la victorie deoarece, dacă vom juca pentru egal, este posibil să nu ne iasă şi ar fi păcat să stricăm tot ceea ce am clădit până acum”, a spus Măţan, pentru site-ul frf.ro.

Programul de azi din Grupa României:
România U19 – Ucraina U19 19.00
Serbia U19 – Suedia U19 19.00

Clasamentul Grupei 4 după disputarea primelor două meciuri:

1.ROMÂNIA - 6p (6-1)
2. Ucraina - 3 p (2-1)
3. Suedia - 1p (1-2)
4.Serbia - 0p (1-6)

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită.

Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

Selecționerul Adrian Boingiu a convocat 21 de jucători pentru Turul de Elită:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște)

Fundași: Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluță (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma/Italia), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Țara Galilor), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo București), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franța)

Atacanți: Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo București)

foto: frf.ro

Revista presei sportive, 27.03.2018; România U19, în drum spre Euro; Messi vs. Spania; Brazilia caută revanșa în fața Ge... Biletul Zilei 27.03.2018. Ponturile sigure de marți ne aduc profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x