Antena Căutare

Se împlinesc 12 ani de la ”a doua noapte magică de la Sevilla”! Pe 16 martie 2006 Steaua lui Olăroiu, Rădoi și Dică preda o lecție de fotbal pe ”Manuel Ruíz de Lopera”

Mijlocul lunii martie a anului 2006 a fost unul de basm pentru echipele de fotbal din România. Pe 15 și 16 martie, Rapid și Steaua obțineau două rezultate unice pentru fotbalul românesc, reușind să se califice, braț la braț, în faza sferturilor de finală din Cupa UEFA.

După ce ieri am rememorat performanța Rapidului cu HSV Hamburg, astăzi vom reveni în primăvara lui 2006 și vom merge pe stadionul Manuel Ruíz de Lopera, acolo unde UEFAntastica Steaua încerca surpriza: eliminarea celor de la Betis Sevilla. Iar Steaua nu numai că a reușit să o elimine pe Betis Sevilla, dar a și reușit un meci de referință pentru fotbalul românesc. Să vedem de unde a plecat succesul din 16 martie.

Cu o săptămână înainte, pe 9 martie, Stadionul Național ”Lia Manoliu” găzduia un meci Steaua - Betis fără goluri. 50.000 de oameni plecau dezamăgiți de pe arenă atunci, în urma unui meci în care Betis, antrenată de Lorenzo Serra Ferrer, părea că își îndeplinise obiectivul: să nu piardă! În ceea ce o privea pe Steaua, aceasta nu a câștigat, însă nici nu a primit gol, lucru care conta foarte mult într-o ”dublă”.

Peste o săptămână, la Sevilla, dar nu pe Ramon Sanchez Pizjuan, ci pe Manuel Ruíz de Lopera, Steaua avea să fie din nou magică. Susţinuţi din tribune de o parte din eroii din 1986, steliştii au început prudent jocul, prima repriză încheindu-se cu un scor alb.

După pauză, steliştii au devenit mai îndrăzneţi și au căutat să speculeze spaţiile largi din defensiva lui Betis. La o astfel de fază, Bănel Nicoliţă l-a pierdut pe drum pe Fernandez şi a înscris cu calm, pe lângă un Contrera fără replică. Apoi, au survenit faultul şi provocarea lui Dică, care l-a iritat pe Joaquin, spaniolul a lovit cu cotul şi a fost trimis la cabine de centralul de Santis. A fost momentul în care visele prindeau aripi!

În inferioritate şi presaţi de timp, ibericii s-au aruncat disperaţi în atac, spre marea mulţumire a steliştilor, care au speculat prompt găurile largi din apărarea lui Betis, înscriind alte două goluri, prin același Bănel (82) și Victoraș Iacob (78) care au consfinţit o victorie şi o calificare meritată a Stelei în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Golul de 3-0 marcat de Bănel în minutul 82 avea să ofere una dintre imaginile serii. Un tânăr fan al celor de la Betis izbucnește în lacrimi când își vede favoriții la pământ.

Se împlinesc 12 ani de la ”a doua noapte magică de la Sevilla”! Pe 16 martie 2006 Steaua lui Olăroiu, Rădoi și Dică preda o lecție de fotbal pe ”Manuel Ruíz de Lopera”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cosmin Olăroiu a jucat atunci cu: Carlos - Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin, Paraschiv, Rădoi ( 81 Lovin), Nicoliţă (86 Cristea), Boştină ( 72 Opriţa), Dică, V. Iacob.

După miercurea giuleșteană și joia stelistă, ziua de vineri avea să fie una cruntă pentru fotbalul românesc: Steaua și Rapid erau extrase una contra celeilalte în faza sferturilor de finală din Cupa UEFA!

captura foto: tvr

Biletul Zilei 16.03.2018. Favoritele de vineri ne aduc un pont excelent... A început ”meciul” CFR Cluj - FCSB, faza pe atacuri între oficiali. Dan Petrescu îl distruge pe Mihai Stoica: ”Eu nu am ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x