Antena Căutare

Seful ANAF: Cluburile romanesti au datorii de peste 100 de milioane de euro

„La data de 31 decembrie 2010, un numar de 173 de cluburi de fotbal din tara aveau restante la bugetul de stat general consolidat in suma de 487.335.013 de RON . Doar 21 dintre cluburi nu au inregistrat obligatii bugetare”. Declaratia ii apartine lui Sorin Blejnar, seful ANAF, si a fost facuta intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. Intrebat cum vor fi recuperate aceste datorii, Blejnar a explicat ca fiscul are metode noi in aceasta privinta: „Una dintre ele, sechestru pe drepturile federative ale jucatorilor. Vom vedea ce va fi. Trebuie ca pana la urma toata lumea, indiferent de obiectul de activitate, sa-si plateasca datoriile catre stat”.


Desi ii vaneaza pe marii datornici din fotbalul romanesc, Sorin Blejnar nu a evitat sa le ofere sfaturi lui Gigi Becali si Cristi Borcea despre cum isi pot amana datoriile catre stat. Intamplarea este povestita chiar de catre cel care, in aceste zile, este implicat in scandalul vamilor: „Au venit la mine in birou domnii Borcea si Gigi Becali. Foarte direct, m-au intrebat: «Domnule Blejnar, cum facem cu datoriile astea pentru ca fotbalul se duce de rapa. Nu sunt bani, n-avem cum sa platim. Macar sa amanam intr-un fel, sa gasim niste variante». Le-am spus ca pot amana platile si le-am indicat Ordonanta de Urgenta numarul 92 din 2009, care dadea posibilitatea oricaror societati sa-si amane de la plata obligatiile bugetare. A fost comic imediat dupa ce le-am spus asta, pentru ca s-au ridicat in picioare, au batut cuba si apoi l-am auzit pe domnul Becali strigand la domnul Borcea: «Bai Cristi, sa nu-i spunem lui Copos de treaba asta, ca ala innebuneste. Lasa-l asa!» Si radeau in hohote".

Intrebat cu ce echipa tine, Sorin Blejnar a raspuns ca „sunt stelist, dar UTA imi e mai la suflet", a avertizat ca ANAF-ul „va urmari atent vamzarea drepturilor TV din Liga I, pentru ca este o tranzactie importanta pentru noi si pentru cluburile din Romania", iar in final a avut un sfat pentru fotbalistii din campionatul intern: „Eu ii sfatuiesc pe toti jucatorii din Romania sa aiba provenienta pe sumele pe care le cheltuiesc. Daca banii dati pe masini sau case scumpe nu se regasesc si in evidentele Fiscului, vor fi impozitati cu 16%".

sursa:Antena3

Liga 1, cu doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 2012-2013... Europa League/ Programul meciurilor din optimile de finala: Leverkusen - Villareal si Benfica - PSG, capetele de afis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x