Antena Căutare

Sezon de cosmar pentru romanii din Franta: Daniel Niculae a retrogradat cu AS Monaco!

Finalista Ligii Campionilor din 2004 si de sapte ori campioana a Frantei, AS Monaco va evolua in viitorul sezon in esalonul al doilea al fotbalului din Hexagon, dupa ce a pierdut pe teren propriu in ultima etapa cu 0-2 in fata lui Lyon.



Sapte echipe aveau emotii in ceea ce priveste retrogradarea inainte de ultima etapa din Franta. Cea mai dificila misiune a avut-o chiar monegascii, care jucau acasa cu Lyon, echipa aflata in lupta pentru locul 3, ultimul de Liga Campionilor, fiind deci nevoita sa invinga. Monaco a rezistat in fata fostei campioane doar pana in minutul 67, atunci cand Diakhate a deschis scorul. Decizia definitiva a dat-o Lisandro Lopez, care a punctat cu opt minute inainte de final.

Monaco este un monument al fotbalului francez si sunt devastat pentru toti cei din club. In acest sezon, am fost pedepsiti pentru orice greseala pe care am facut-o, dar asta este fotbalul, iar noi nu am fost suficient de buni pentru a ne pastra locul in Ligue 1", a declarat Laurent Banide, antrenorul lui Monaco, retrogradata pentru prima oara din 1977 si singura fosta finalista de Liga Campionilor in actualul format care ia drumul ligii secunde.

In timp ce la Monte Carlo se plangea de tristete, in nord, la Lille, erau lacrimi de bucurie. Echipa lui Rudi Garcia a incheiat cu stil sezonul in care a cucerit atat titlul de campioana, cat si Cupa Frantei, invingand cu 3-2 pe Rennes, printr-un hattrick de senzatie al lui Moussa Sow, cel care a cucerit titlul de golgheter, cu 25 de goluri marcate.

Ne-am dorit sa terminam anul cu un meci frumos in fata propriilor fani si e act asta am facut. Ne-am atins scopurile in acest sezon, suntem campioni indiscutabili, cu cel mai bun atac si cu golgheterul campionatului", a spus Rudi Garcia, antrenorul noii campioane a Frantei.

Lille si Olympique Marseille, primele doua clasate, vor evolua direct in grupele Ligii Campionilor, in timp ce Olympique Lyon, ocupanta locului 3, va juca preliminarii. PSG, Sochaux si Rennes vor fi reprezentantele Frantei in Europa League, in timp ce Monaco, Lens si Arles au retrogradat.

sursa: Antena3.ro

foto: GSP.ro

Zicu, convocat de urgenta la lotul Echipei Nationale. Goian, sub semnul intrebarii... Raliul Clujului: A doua victorie a sezonului pentru Porcisteanu si Dobre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x