Antena Căutare

Sezonul din grupele Ligii Campionilor a trecut, recordul Stelei n-a căzut! Au trecut 4 ani de când steliștii stabileau un record ”unic” în grupele Champions League

Ediția 2017-2018 a grupelor Ligii Campionilor s-a sfârșit la mijlocul săptămânii trecute, iar luni am aflat deja structura optimilor de finală programate în februarie 2018. Nici de această dată, la orizont nu a apărut vreo echipă care să pună măcar în pericol recordul stabilit de Steaua în perioada 2006-2013 în grupele celei mai puternice competiții inter-cluburi din lume.

În urmă cu două zile, pe 11 decembrie, s-au împlinit exact 4 ani de când Steaua București, actuala FC FCSB-conform UEFA, bătea recordul lui Spartak Moscova de 22 de meciuri fără succes în grupele Ligii Campionilor.

Pe 11 decembrie 2013, Steaua și Spartak se aflau la egalitate, 22 de meciuri consecutive fără victorie în grupele Ligii. Pentru a evita rușinea europeană, Steaua trebuia să producă o minune europeană: să bată pe Chelsea, chiar pe Stamford Bridge! Din păcate pentru Reghe & co., Jose Mourinho și ai săi s-au impus fără să forțeze și românii au intrat în cartea de istorie a Ligii. Pe pagina neagră.

Steaua părăsea UEFA Champions League, ediția 2013-2014, cu o înfrângere. Campioana României era depășită, scor 1-0, de Chelsea, pe "Stamford Bridge". Deși a făcut un meci curajos, având și câteva acțiuni importante, Steaua a pierdut la Londra și a încheiat Grupa E cu 3 puncte, pe ultimul loc, în "optimi" mergând Chelsea și Schalke. De pe locul 3, cu 8 puncte, FC Basel și-a asigurat prezența în Europa League.

Prin eşecul de la Londra, cu Chelsea, Steaua stabilea un record negativ în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi. Roş-albaştrii îi depășeau pe rușii de la Spartak Moscova și ajungeau la 23 de partide consecutive fără victorie în grupele UEFA Champions League, record negativ absolut al competiţiei.

Recordul celor de la Spartak Moscova data din 20 noiembrie 2000, atunci când rușii învingeau pe Arsenal cu 4-1 la Moscova, și se oprea pe 5 decembrie 2006, cu o victorie, 3-1, la Lisabona cu Sporting. Între cele două succese, esticii înregistraseră 17 eșecuri și 5 remize.

În mod ironic, ultima victorie a celor de la Steaua din grupele Ligii este, la fel ca în cazul celor de la Spartak, tot una cu 4-1. Pe 13 septembrie 2006, formația condusă atunci de Cosmin Olăroiu se impunea cu 4-1 pe terenul lui Dinamo Kiev. De atunci, roş-albaştrii au acumulat 7 remize şi 16 înfrângeri.

A urmat apoi un 0-3 pe teren propriu cu Lyon, iar de atunci, 2006, până în 2013, seria a continuat cu:

Steaua – Real Madrid 1-4
Real Madrid – Steaua 1-0
Steaua – Dinamo Kiev 1-1
Lyon – Steaua 1-1
Slavia Praga – Steaua 2-1
Steaua – Arsenal 0-1
Sevilla – Steaua 2-1
Steaua – Sevilla 0-2
Steaua – Slavia Praga 1-1
Arsenal – Steaua 2-1
Steaua – Bayern 0-1
Fiorentina – Steaua 0-0
Steaua – Lyon 3-5
Lyon – Steaua 2-0
Bayern – Steaua 3-0
Steaua – Fiorentina 0-1
Schalke – Steaua 3-0
Steaua – Chelsea 0-4
Steaua – Basel 1-1
Basel – Steaua 1-1
Steaua – Schalke 0-0
Chelsea – Schalke 1-0

Interesant este faptul că acesta nu e singurul "record" pe care steliştii îl deţin în cea mai titrată competiţie intercluburi. Un alt record negativ deţinut de Steaua în Ligă este acela că nu a mai câştigat un meci pe teren propriu în grupe de 21 ani! În 1996, actuala campioană a României se impunea ultima dată pe teren propriu în grupele UEFA Champions League, în partida cu Widzew Lodz (1-0).

foto: uefa.com

CS ”U” Craiova dă lovitura pe piața transferurilor! Oltenii au rezolvat definitiv transferul unui jucător fundamental... Incredibilul caz al românului Claudiu Keșeru! Presa l-a ”transferat” Italia, Turcia, China și România. ”ȘOC”! Unde va ju...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x