- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre cele mai celebre zile ale anului 1986 este, indiscutabil, cea de 7 mai. Atunci, Duckadam a aparat patru penalty-uri la rand, executate de jucatorii echipei CF Barcelona, in finala Cupei Campionilor. Pentru noi au ratat Boloni si Majearu, dar au marcat Lacatus si Balint si astfel Steaua a reusit sa dea Barcelonei lovitura de gratie chiar la ea acasa, intrand in posesia unuia dintre cele mai ravnite trofee din lume. A fost prima data cand Cupa Campionilor Europeni a luat drumul Europei de Est.
World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anuntat omologarea oficiala a recordului portarului roman Helmuth Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, ca fiind primul portar care a aparat patru lovituri de la 11 metri consecutive.
Cuplul de antrenori Emerich Ienei - Anghel Iordanescu a trimis in teren urmatoarea echipa: Helmuth Duckadam - Stefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Barbulescu - Lucian Balan (Anghel Iordanescu '73), Ladislau Boloni, Gavril Balint, Mihail Majearu - Marius Lacatus, Victor Piturca (Marin Radu '112). Din pacate, capitanul Tudorel Stoica a lipsit de la memorabilul meci, el fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
Rezultatul reusit de Steaua ramane cea mai mare performanta obtinuta de o formatie romaneasca de fotbal de club si unul dintre cele mai mari succese ale sportului din Romania. Echipa din Ghencea a fost aproape sa repete isprava de la Sevilla in anul 1989, cand a jucat din nou finala competitiei (0-4 cu AC Milan).
Eroii de la Sevilla au fost intampinati triumfal acasa, la Bucuresti. Zeci de mii de oameni s-au deplasat pe jos pana la Aeroportul Otopeni, unde au asteptat sosirea favoritilor. La coborarea din avion, jucatorii Stelei au aratat trofeul multimii, care i-a aclamat in delir. Iar la urmatorul meci, 5-1 in Cupa Romaniei cu Progresul, stadionul "23 August" (actualul National Arena) a fost ocupat de peste 80.000 de oameni dornici sa vada spectacolul oferit de cea mai buna echipa europeana a momentului. Toate aceste manifestari au fost spontane si s-au intamplat in conditiile extrem de restrictive impuse de regimul comunist.