Antena Căutare

Sporting Lisabona, la un pas de faliment. Clubul portughez are datorii de 375 de milioane de euro

Sporting Lisabona, un alt club important din Europa, se afla la un pas de colaps financiar. Din cauza datoriilor catre banci, oficialii clubului portughez au ipotecat stadionul si cauta urgent un investitor care sa preia pachetul majoritar de actiuni.

Fosta adversara a Vasluiului in grupele Europa League are datorii in valoare totala de 375 de milioane de euro, dintre care 276 de milioane sunt imprumuturi la banci, conform gsp.

Presedintele Godinho Lopes a pus ipoteca pe stadionul Alvalade XXI si pe Academie, insa n-a obtinut pe aceste active decat 93 de milioane de euro.

In aceste conditii raman alte 282 de milioane, "gaura" pe care clubul din Lisabona incearca s-o acopere prin preluarea de catre un fond de investitii cu sediul in Kuweit. In spatele acestuia s-ar afla englezul Peter Kenyon, ex-directorul general al lui Man. United si Chelsea.

Sporting a facut un plan de redresare. Presedintele Lopes spera sa ajunga la 200.000 de socios, sa micsoreze costurile si sa renegocieze contractele cu sponsorii. In plus, cauta sa reesaloneze datoriile, garantind cu incasarile din urmatoarele trei sezoane: 49 de milioane de euro in cel in curs, 60 de milioane in 2012-'13 si 70 de milioane in 2013-'14.


Infiintata in anul 1906, Sporting Lisabona, alaturi de FC Porto si Benfica Lisabona, este unul dintre cele mai reprezentative cluburi din Portugalia. Formatia care l-a lansat pe Cristiano Ronaldo are in palmares 18 titluri de campioana, 18 cupe, 7 supercupe si o Cupa Cupelor (1963-1964).

foto: EPA

Trei jucatori de volei, arestati in Coreea de Sud pentru implicare in meciuri trucate... Sorana Carstea, calificata in sferturile turneului WTA de la Pattaya...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x