Antena Căutare

Stanciu și Chipciu nu sunt singurii români ”marginalizați” în Europa! Top 10 conaționali de-ai noștri care nu au loc la echipele lor de club

”Sigur are antrenorul ceva cu el”, ”E român și nu convine băncii tehnice”, ”Jucătorii locali sunt favoriți”, iată o serie de explicații care apar în presă atunci când un jucător român nu evoluează la echipa sa de club din străinătate.

Cu siguranță că există antrenori care, indiferent de cât s-ar pregăti un jucător, pur și simplu nu îl suportă și preferă să-l izoleze pe bancă sau, mai rău, chiar în tribună. Exemplele sunt destul de multe în acest caz. Pe de altă parte, când majoritatea jucătorilor români plecați în străinătate sfârșesc prin a ajunge ”a 5-a roată la căruță”, nu putem decât să ne asumăm o concluzie dură despre fotbalistul român și relația lui cu mare performanță.

În Liga 1, românii iau ușor ochii impresarilor din afară. Nici nu e greu. Vorbim de campionatul în care Lucian Sănmărtean, Florin Cernat sau Filipe Teixeira încă par zei pe lângă ”puștii” de 25-27 de ani. Din păcate pentru ei, jucătorii care constituie crema Ligii 1 ajung afară și sfârșesc prin a se ruga de șefii cluburilor să-i lase să plece.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este cel la lui Nicolae Stanciu. Nicușor, așa cum era alintat ”decarul” Stelei pe vremea când stătea în umbra lui Sănmărtean, a ajuns cu surle și trâmbițe la Anderlecht în 2016 pentru aproape 10 milioane de Euro. Cu toții și-au pus speranțe în Stanciu că va ajunge și mai mare decât a fost la Steaua/FCSB. Astăzi, despre Stanciu vorbim cu certitudine ca fiind un transfer eșuat.

Articolul continuă după reclamă

Iar lista românilor care nu confirmă la echipele de club din Europa este nesfârșită. Am ales să vorbim despre 10 dintre ei, deși am putea vorbi de mult mai mulți.

Florin Gardos (Southampton)
În 2014, ”Sfinții” plăteau 6,8 milioane pentru a-l lua pe Gardoș de la Steaua. Din păcate, românul s-a accidentat extrem de grav după doar un sezon, iar revenirea la prima echipă nu s-a mai produs. De fapt s-a produs, însă apărătorul român a făcut un meci slab cu Arsenal și de atunci a dispărut definitiv din echipă. La început puteam vorbi de accidentare, însă deja au trecut doi ani și românul e tot pe bară., deși nu e accidentat.

Adi Popa (Reading)
Tot în Anglia, un om de bază al FCSB-ului din ultimii ani, Adi Popa, a ajuns la Reading în liga secundă. Întrucât a plecat de la cea mai bună echipă a României, unde era titular incontestabil, cu toții se așteptau ca ”Motoreta” să zburde în insulă. Nu avea însă să fie așa. Popică nu l-a convins pe Jaap Stam și acum joacă la echipa U21 sau, când are noroc, mai prinde banca la prima echipă.

Florin Andone & Costel Pantilimon (La Coruna)
Dacă Pantilimon s-a născut să fie rezervă oriunde ar juca, cu excepția lui Poli Timișoara, Florin Andone părea să fie un jucător de bază la echipa de club. Din păcate, vârful român nu a evoluat deloc din punct de vedere valoric, iar jucătorii mai valoroși decât el i-au luat fața la Depor.

Vlad Chiricheș (Napoli)
Și Vlad a jucat pe vremuri în Anglia, acolo unde a clacat la Totttenham. Ajuns în Serie A, căpitanul naționalei și-a păstrat statutul de rezervă. La Napoli mai joacă doar datorită suspendărilor sau a accidentărilor unuia dintre Albiol sau Kolibaly. În rest, are ”rezervă” pe cartea de muncă.

Ianis Hagi (Fiorentina)
Doar 48 de minute în două sezoane a jucat Ianis pentru ”Viola” în Serie A. În rest, fiul ”Regeluu” joacă doar la echipa secundă sau apare pe banca de rezerve. În Italia, regulamentul permite ca tot lotul să stea pe bancă. Asta e șansa lui Ianis să apară acolo.

Laszlo Sepsi (Nurnberg)
Vicecampion al României cu ASA Tg. Mureș și jucător care a cochetat cu naționala, Sepsi părea un jucător de bază la 1.Nurnberg. Ulterior, fundașul român s-a transformat într-un jucător care abia mai prinde banca.

Dorin Rotariu (FC Brugge/Mouscron)
Pentru fostul dinamovist, povestea transferului în Europa are două părți. Cea negativă este legată de faptul că nu a reușit să se impună la puternica Brugge. Apoi, urmează partea pozitivă. La Mouscron, Rotariu joacă meci de meci. E antrenat însă de Mircea Rednic și acesta poate reprezenta un avantaj.

Claudiu Keșeru (Ludogoreț)
Atacantul campioanei Bulgariei are o situație extrem de paradoxală la Razgrad. Deși e golgheter, Keșeru începe aproape toate meciurile ca rezervă. Antrenorul are alte preferințe în avanposturi, deși românul e eficient.

Florentin Matei & Alex Mățel (Rijeka & Dinamo Zagreb)
Cei doi români din Croația o duc foarte rău pe plan personal. Deși cu echipele sunt campion en-titre, respectiuv lider autoritar, cei doi nu joacă aproape deloc. Primul mai prinde banca, în timp ce al doilea e om din afara lotului.

”De Moș Nicolae, Juve ia bătaie”. Au trecut 22 de ani de la cel mai ”alb” meci al Stelei din Liga Campionilor, contra ma... Marius Șumudică, un nume similar cu performanța, dar și cu scandalul! Cele mai mari scandaluri iscate în ultimii ani de ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x