Antena Căutare

Statisticile primei Cupe Mondiale cu VAR din istorie! Rusia 2018, ”tărâmul recordurilor”

Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018 a fost un turneu final dominat de cifre și recorduri deosebite. Primul turneu final din istorie în care s-a utilizat tehnologia video în arbitraj (VAR), s-a încheiat ieri, la Moscova, cu o finală spectaculoasă, Franța-Croația (4-2).

Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018 a fost un turneu final dominat de cifre și recorduri deosebite. Primul turneu final din istorie în care s-a utilizat tehnologia video în arbitraj (VAR), s-a încheiat ieri, la Moscova, cu o finală spectaculoasă, Franța-Croația (4-2). În urma ei au rămas câteva date statistice și recorduri spectaculoase!

S-a spus de Cupa Mondială din Rusia că a fost ”Cea mai bună din istorie” (președintele FIFA, Giani Infantino) sau că a fost turneul final în care ”Fotbalul spectacol a murit”. Au fost păreri și păreri. În urma celor 64 de meciuri jucate în perioada 14 iunie - 15 iulie au rămas următoarele cifre:

  • S-au marcat 169 la Cupa Mondială 2018. Dintre acestea, 73 au provenit din faze fixe (43%), cea mai mare rată la orice turneu la Cupa Mondială din 1966.
  • Didier Deschamps a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător cât și ca manager. Au mai realizat acest lucru doar Mario Zagallo și Franz Beckenbauer.
  • Cu 6 goluri înscrise în Rusia, Harry Kane a devenit doar cel de-al doilea jucător englez care a câștigat vreodată Gheata de Aur, după Gary Lineker, în 1986.
  • VAR-ul a pus-o pe var: 29 de penalty-uri au fost acordate la Cupa Mondială din 2018, dintre care 22 au fost goluri, iar 10 au fost dictate de interventia VAR-ului. Recordul de lovituri de la 11 metri acordate la un turneu final era de 18, care fuseseră acordate in Italia (1990), Franta (1998), Korea (2002).
  • Măcar a fost prezent: Olivier Giroud nu a reușit nici măcar un singur șut la poartă în 546 de minute jucate, inclusiv finala, la această Cupă Mondială, pentru Franța.
  • Mario Mandzukic este doar al doilea jucător din istoria Cupei Mondiale, care a înscris un gol și un autogol într-un singur meci, după Ernie Brandts pentru Olanda versus Italia, în 1978
  • Dracii, mașină de goluri! ”Diavolii rosșii” ai lui Roberto Martinez au încheiat Cupa Mondială cu titlul de echipa cu cele mai multe goluri marcate. Ei au marcat 16 goluri, care au purtat semnaturile a 10 jucatori. Doar Italia in 2006 si Franta in 1982 au mai reusit asta.
  • Același Mario Mandzukic a devenit doar al 5-lea jucător care a înscris în finala Cupei Mondiale și a Cupei Europene / Ligii Campionilor, după Ferenc Puskas, Zoltan Czibor, Gerd Muller și Zinedine Zidane.
  • Și încă una de la Super-Mario... Mario Mandzukic este primul jucător care a înscris un autogol într-o finală a Cupei Mondiale.
  • Yerry Mina, catalanul cu cap! - De la Miroslav Klose in 2002, nimeni nu a mai reusit sa marcheze trei goluri cu capul la un turneu final. A reușit acum columbianul Mina!
  • Au fost 12 autogoluri înscrise la Cupa Mondială 2018, dublu față de cel mai înalt nivel precedent într-un turneu al Cupei Mondiale: 6 în 1998
  • Un singur 0-0 s-a inregistrat un singur la Cupa Mondială din Rusia! Acesta a venit în confruntarea din grupe dintre Franța și Danemarca. De la ediția din 1954 din Suedia nu a mai fost inregistrata o sigura confruntare încheiată cu scorul de 0-0.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presa catalană aruncă bomba: un erou al Franței din finala Cupei Mondiale, transfer la Barcelona? Sumă de transfer colos... FCSB oferă 2 milioane de Euro pentru atacantul de Europa League! Decizia lui Gigi Becali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x