Căutare Live

STOP JOC! Federaţia din China a instituit o taxă de 100% pentru transferurile vedetelor din fotbal

Federaţia Chineză de Fotbal (CFA) face eforturi pentru a limita afluenţa de jucători străini în competiţiile interne, fotbalişti pentru care cluburile locale plătesc de multe ori sume exorbitante. În acest sens, fiecare transfer care depăşeşte suma de şase milioane de euro va fi taxat sută la sută.

De asemenea, transferurile jucătorilor chinezi mai mari de 2,5 milioane de euro vor fi taxate în acelaşi fel. Banii vor fi vărsaţi într-un fond special al CFA şi vor fi folosiţi pentru dezvoltarea fotbalului juvenil în această ţară. Măsura este valabilă în perioadă de transferuri care se va încheia la 14 iulie.

CFA a limitat deja la trei numărul jucătorilor străini care pot fi folosiţi de o echipă într-un meci şi analizează introducerea unei noi reguli, potrivit căreia o formaţie trebuie să aibă pe teren un fotbalist chinez sub 23 de ani pentru fiecare stranier folosit.

În iarnă, cluburile chineze au cheltuit peste 350 de milioane de euro pe transferuri de jucători. Vara trecută, atacantul brazilian Hulk a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului chinez, el fiind achiziţionat de Shanghai SIPG de la Zenit Sankt Petersburg cu peste 55 de milioane de euro. Potrivit presei internaţionale, Hulk ar avea un salariu anual de 20 de milioane de euro.

În ianaurie, Shanghai SIPG a stabilit un alt record, în urma transferului fotbalistului brazilian Oscar de la Chelsea. Gruparea nu a precizat valoarea transferului, dar potrivit presei engleze aceasta ar fi fost de 70 de milioane de euro.

Gata, Zlatan pleacă din fotbalul mare! Ibrahimovici şi-a ales noua echipă pentru sezonul viitor... FOTO: Fernando Boldrin, prezentat oficial la Kayserispor! A semnat pe trei sezoane cu echipa lui Şumudică...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri