Antena Căutare

Surpiza la CAN: Zambia bate Senegalul

Al doilea meci din grupa A de la Cupa Africii pe Natiuni a adus o surpriza de proportii: favorita Senegal a fost invinsa cu 2-1 de Zambia.

Zambienii lui Herve Renard au reusit sa dea lovitura la CAN 2012: au invins pe Senegal, favorita grupei A, si mai au nevoie de o singura victorie pentru a se califica in sferturi.

Mayuka si Kalaba au marcat in minutele 12 si 20, astfel ca dupa un prim sfert din meci Zambia conducea cu 2-0 in fata unei aparari in care evoluau jucatori cu vechi state in Ligue 1: Ludovic Sane (Bordeaux), Souleymane Diawara (Marseille) si Cheikh M'Bengue (Toulouse).

Desi antrenorul Amara Traore aliniase un trio ofensiv Sow, Ba, Niang pe care Victor Piturca ar fi invidios (dar nu numai el) cei trei au fost modesti in prima repriza, ultimul fiind si schimbat la pauza.

Demba Ba putea reduce din handicap. Cisse a luat o faza pe cont propiu in banda dreapta, a centrat la coltul lung , dar atacantul lui Newcastle a trimis in transversala.

Cel care a marcat golul de onoare al Senegalului a fost varul lui N'Doye din campionatul intern. Dame (acesta este prenumele jucatorului ce evolueaza la FC Copenhaga) a driblat scurt in stanga careului de 16 metri, a sutat la coltul scurt si mingea s-a scurs printre bara si portarul Mweene.

In urmatoarea etapa, Senegalul va juca cu Libia, iar Zambia va intalni Guineea Ecuatoriala.

Foto: Intact Images / EPA

FOTO! Libienii si-au prezentat noul steag la Cupa Africii pe Natiuni... Tunisia a batut Marocul la Cupa Africii pe Natiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x