Antena Căutare

Suzuki se retrage din Campionatul Mondial de motociclism

Afectat de criza economica, celebrul constructor japonez a luat decizia de a se retrage din Moto GP iar revenirea este estimata dupa 2014.

Dupa Kawasaki in 2009, o noua marca japoneza va disparea din circuit in 2012. Sosita in Moto GP in 1974, Suzuki va lua o pauza de minim 2 ani din competitie: „Aceasta suspendare a participarii la Campionatul Mondial de Motociclism ne va permite sa facem fata dificultatilor financiare provocate de recesiunea globala, dar si aprecierii fara precedent a yen-ului. Ne vom concentra pe crearea unei motociclete performante pentru 2014" se arata intr-un comunicat al firmei.

Constructorul nipon nu a mai obtinut o victorie din 2007 iar ultimul campion mondial care a rulat pe Suzuki a fost Kenny Roberts jr. in 2000. Actualul pilot angajat, Alvaro Bautista, va trece la Honda, luandu-i locul lui Marco Simoncelli.

Foto: Intact Images \ EPA

Directorul lui PSG audiat pentru deturnare de fonduri in cazul transferului lui Pastore... Johnson si Zabaleta si-au prelungit contractele cu Manchester City...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x