Antena Căutare

Tricoul de nationala al lui Iorgulescu a fost cumparat de Zotta, cel care a fost alergat de fostul fundas

Reeditarea pe genunchi, la Iasi, a celebrului Romania - Italia, 1-0, din '83, cand Boloni a adus o victorie istorica pentru "tricolori" in fata campioanei mondiale '82, a produs si un moment insolit la licitatia deschisa pentru vanzarea tricourilor celor invitati la eveniment.

Actualul presedinte al lui FC Vaslui, Constantin Zotta, a cumparat cu 300 de euro echipamentul lui Gino Iorgulescu, omul care, intr-un episod memorabil din fotbalul romanesc, il alergase pe gazon pe fostul arbitru la un meci disputat in urma cu 12 ani. In Moldova, tricoul a fost pus la bataie, cu toate ca Gino n-a fost prezent la partida de vineri dupa-amiaza.

Sprint de 70 de metri

Incidentul dintre Zotta si Iorgulescu s-a petrecut in mai '99, la un meci FC National - Rapid (1-3) (FOTO JOS), in etapa a 30-a a campionatului, pe arena din Cotroceni, arhiplina, cu 10.000 de oameni in tribune. In minutul 74, la scorul de 1-1, Iencsi a inscris un gol spectaculos, dupa o lovitura libera executata "scurt" de Lupu.

In acel moment, Gino, antrenorul "bancarilor", a tasnit pe teren hotarat sa-i aplice o corectie lui Zotta, pe care l-a fugarit vreo 70 m, reprosandu-i ca n-a fost cu fata la faza, iar rapidistii au batut lovitura din alt loc decat cel unde se produsese infractiunea. "Am auzit cum mingea a plecat de pe iarba in momentul sutului" a fost explicatia spectaculoasa oferita atunci de "central" spre a justifica de ce n-a dictat repetarea loviturii. "Eu am sarit sa-i opresc de la bataie pe jucatorii mei", a venit replica necrezuta de nimeni a lui Gino. Cu victoria din acea intalnire, Rapidul a obtinut titlul de campioana inainte cu 4 runde de finalul Diviziei A.

"Dovada de respect pentru Gino"

Cum lamureste Zotta gestul simbolic de impacare dupa peste un deceniu cu Iorgulescu? "E dovada mea de respect pentru valoarea incontestabila a unui fost jucator admirabil al echipei nationale. Am tinut neaparat sa obtin acest tricou. Cu Gino am fost prieten pana la povestea din '99, am ramas la fel si dupa aceea. Iar despre faza de pe Cotroceni consider si acum ca n-am comis nici o greseala".

Porumboiu a fost observator in ‘99

Dupa incidentul petrecut la meciul FC National - Rapid, Constantin Zotta a fost suspendat patru etape de CCA, iar Gino Iorgulescu s-a ales doar cu avertisment din partea Comisiei de Disciplina a LPF. Sanctiunea impotriva lui Zotta a fost dictata in baza raportului nefavorabil intocmit de observatorul de arbitri, care la acel meci a fost Adrian Porumboiu, cel care astazi ii este patron la Vaslui fostului ecuson FIFA.

26.100 de euro s-au strans la licitatia de la Iasi: banii ar urma sa fie folositi pentru inceperea proiectului unei Academii de fotbal

25.000 de euro este suma cu care a fost vandut la licitatie de catre fiscul italian cercelul cu diamante al lui Maradona

TOP 5 CELE MAI PRETIOASE TRICOURI LICITATE

Franco Baresi 5.500 EURO
Giancarlo Antognoni 4.100
Paolo Rossi 2.300
Ioan Andone 2.100
Stefano Tacconi 2.000

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Cristiano Ronaldo a comis-o: A trimis intregii agende telefonice poze sexy cu o admiratoare, chiar si logodnicei... Sebastian Vettel a castigat editia inaugurala a Marelui Premiu al Indiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x