UEFA a anunțat repartiția orașelor gazdă de la Euro 2020! Ce meciuri se vor juca pe Arena Națională din București Unde se va juca meciul de deschidere

Întrunit azi, la Nyon, Comitetul Executiv al UEFA a stabilit repartiția orașelor care vor găzdui meciurile turneului final de la Euro 2020. În urma deciziilor luate azi, capitala României a fost aleasă să organizeze partide din grupa C, care se vor mai juca şi la Amsterdam.

Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.

Meciul de deschidere de la Euro 2020 se va juca pe Stadionul Olimpico din Roma. Roma va organiza trei meciuri din grupa A, urmând ca restul partidelor din această grupă să aibă loc la Baku.

Tot azi, Comitetul Executiv al UEFA a decis să elimine oraşul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început. În aceste condiții, meciurile de la Bruxelles au fost mutate pe Wembley.

Astfel, Londra va găzdui 7 meciuri: cele două semifinale, finala, trei partide din faza grupelor şi una din optimi de finală.

Orașele în care se vor juca meciurile din cele 6 grupe:
Grupa A: Roma şi Baku
Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
Grupa D: Londra şi Glasgow
Grupa E: Bilbao şi Dublin
Grupa F: Munchen şi Budapesta

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi se va desfăşura în 12 oraşe europene, în perioada 12 iunie şi 12 iulie 2020

Ultimele știri